Beursblik: nieuwe studie filgotinib logische stap voor Galapagos

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 10:24

KBC Securities verwacht resultaten op zijn vroegst eind volgend jaar.

(ABM FN-Dow Jones) De start van een aanvullende Fase 2 studie met filgotinib als potentiële behandeling tegen niet infectieuze oogontstekingen is een logische stap. Dit schreef KBC Securities woensdag in een analistenrapport.

Galapagos kondigde de studie met 110 patiënten, bedoeld om de veiligheid en werkzaamheid te testen, vanochtend aan. Zij krijgen 52 weken filgotinib toegediend en de primaire uitkomst wordt gemeten door het aantal uitvallers tegen week 24. Een opleving van de aandoening betekent dat de behandeling niet werkt.

"Dit is de negende van in totaal twaalf studies met filgotinib", wees analist Sandra Cauwenberghs. Filgotinib wordt ook getest als reumamiddel en behandeling tegen darmontstekingen zoals de ziekte van Crohn.

Analist Cauwenberghs wees erop dat ontstekingremmers als Humira van concurrent AbbVie ook getest zijn in soortgelijke studies en effect leken te hebben op niet infectieuze oogontstekingen, waardoor het "logisch" is dat Galapagos en samenwerkingspartner Gilead Sciences dit nu ook doen.

"Gebaseerd op de omvang van de studie en de looptijd verwachten we de eerste resultaten tegen het eind van 2018 of de eerste helft van 2019", aldus Cauwenberghs.

KBC Securities heeft een koopaanbeveling en een koersdoel van 80,00 euro op Galapagos. Het aandeel noteerde woensdagochtend op een hogere beurs 1,7 procent hoger op 67,17 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

17 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

29 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

32 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

41 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GALAPAGOS toevoegen aan uw watchlist 71,00 0,57% 0,40 70,60