Europese beurzen onveranderd de middag in

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 12:15

Voorzichtige beleggers verwerken inkoopmanagersindexen.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa noteerden woensdag rond het middaguur nagenoeg onveranderd. De Stoxx Europe 600 index noteerde rond de slotstand van dinsdag op 382,28 punten. De Duitse DAX steeg fractioneel tot 12.439,40 punten, de Franse CAC 40 won 0,1 procent tot 5.179,15 punten en de Britse FTSE daalde 0,1 procent op een stand van 7.350,20 punten.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK wees op het feit dat beleggers toch wat voorzichtig zijn gezien de geopolitieke spanningen rond bijvoorbeeld Noord-Korea. 

Te midden van die spanningen en de G20-top in Hamburg die vrijdag start, kon de markt vanochtend aan de slag met een keur aan Europese inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. In het algemeen was het beeld wat slechter in juni. De inkoopmanagersindex daalde van 56,3 in mei naar 55,4 in juni. Dat was onder een eerdere voorlopige raming. De groeivertraging in de dienstensector was breed gedragen, met een lager groeitempo in Duitsland, Frankrijk en Italië. Spanje vormde een uitzondering met een stijging van de inkoopmanagersindex.

Desondanks verwacht econoom Chris Williamson van Markit niet dat de lichte groeivertraging in juni verder doorzet. Hij schat in dat de economie in de eurozone in het tweede kwartaal met 0,7 procent is gegroeid. Dat beeld leek te worden bevestigd in de inkoopmanagersindices over de industrie in de eurozone die eerder deze week verschenen en wel een verder toegenomen activiteit lieten zien. 

De Britse dienstensector groeide in juni ook minder hard. De inkoopmanagersindex daalde naar 53,4 van 53,8 in mei en dit markeerde de traagste groei van de sector sinds februari. Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK wees op het belang van de dienstensector voor de economie in het Verenigd Koninkrijk en de daling van de inkoopmanagersindex laat geen fraai plaatje zien voor de economische ontwikkelingen, concludeerde de marktvorser.

Op macro-economisch vlak werd woensdagochtend verder bekend dat de detailhandelsverkopen in de eurozone in mei zijn toegenomen met 0,4 procent op maandbasis. In april stegen de verkopen met 0,1 procent.

Olie was goedkoper. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,5 procent tot 46,37 dollar. Brent met levering september werd 1,4 procent goedkoper op 48,90 dollar per vat.

De euro noteerde rond lunchtijd op 1,1316 dollar. Woensdagochtend vroeg verhandelde het muntpaar op 1,1357 en dinsdagavond bij het sluiten van de beurzen in Europa op 1,1348.

Bedrijfsnieuws

Mijnbouwers zaten woensdag in de lift. Glencore steeg 2,5 procent, Antofagasta won 0,7 procent en BHP Billiton zag de beurswaarde met 1,4 procent toenemen.

Aandelen van edelmetaalproducenten stonden wel onder druk. Fresnillo leverde 2,1 procent in en Randgold Resources zag het aandeel met 1,8 procent dalen.

Verder waren in Londen de aandelen van huizenbouwers in trek nadat Persimmon met sterke halfjaarcijfers kwam. De omzet steeg met 12 procent in de verslagperiode en er werden meer woningen verkocht tegen een hogere prijs. Het aandeel won 2,7 procent. Sectorgenoten Barratt Development en Taylor Wimpey wonnen achtereenvolgens 1,6 en 1,4 procent. 

Futures Wall Street

De Amerikaanse futures duiden woensdag rond lunchtijd op een vrijwel vlakke opening voor de S&P 500 en de Dow Jones index, terwijl de openingsindicatie voor de Nasdaq een verlies van 0,2 procent voorspelde. In Amerika is de macro-economische agenda vandaag beperkt, met als belangrijkste item de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Federal Reserve, die vanavond verschijnen.

Slotstanden Wall Street maandag

Op Wall Street werd dinsdag niet gehandeld vanwege Onafhankelijkheidsdag. Maandag sloten de indexen overwegend hoger. De S&P 500 index steeg 0,2 procent op 2.429,01 punten en de Dow Jones index won 0,6 procent op 21.479,27 punten. De Nasdaq daalde maandag 0,5 procent tot 6.110,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.161,08 0,65% 33,38 5.127,70
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.283,75 0,38% 20,07 5.263,68