Forse afname ETF-handel op Euronext

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 08:24

Handel in contante effecten daalt licht.

(ABM FN-Dow Jones) Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants op Euronext is in juni licht gedaald op jaarbasis, terwijl de handel in indextrackers en andere Exchange-Traded Funds (ETFs) met bijna 40 procent afnam. Dat maakte de beursorganisatie woensdag bekend.

Intussen steeg het aanbod van ETFs wel, met 822 beursnoteringen aan het einde van de maand juni, van 790 eind 2016.

Het dagvolume van contante effecten was met 8,24 miljard euro 1,2 procent lager dan een jaar eerder en bijna 3 procent lager dan in mei.

Het gemiddelde dagelijkse volume van derivaten op aandelenindices steeg op jaarbasis met 1,1 procent en met 11 procent ten opzichte van mei.

Derivaten op individuele aandelen stegen sterk in volume, met 84 procent op jaarbasis, dankzij de eenmalige overgang van 5,6 miljoen aandelen- en indexoptiecontracten door de migratie van TOM naar Euronext. Deze migratie verloopt tegen marginale tarieven, vanwege de bijzondere omstandigheden van de sluiting van TOM.

Op de grondstoffenmarkt was de dagomzet 1,6 procent hoger dan een jaar eerder, maar 63 procent hoger dan in mei. Een hittegolf in Frankrijk en problemen met voorjaarstarwe in de Verenigde Staten hebben geleid tot onzekerheid over de tarweoogst dit jaar, wat resulteerde in significante prijsstijgingen en volatiliteit.

Het algehele volume van derivaten op Euronext ligt dit jaar 8 procent hoger dan een jaar eerder. 

De beursorganisatie had in juni vijf nieuwe beursnoteringen van bedrijven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20