Futures duiden op vrijwel vlakke opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 12:40

Handel in New York hervat na viering Onafhankelijkheidsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag rond lunchtijd op een vrijwel vlakke opening voor de S&P 500 en de Dow Jones index, terwijl de openingsindicatie voor de Nasdaq een verlies van 0,2 procent voorspelde.

Veel aandacht gaat woensdag uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. "Als die suggereren dat de Fed dicht bij het normaliseren van het monetaire beleid is, dan biedt dit tot aan het banenrapport van vrijdag steun aan de dollar", verwacht Konstantinos Anthis van ADS Securities. Een belangrijk weerstandsniveau voor de greenback ligt momenteel op 113,50 Japanse yen, volgens de marktvorser.

Woensdag rond lunchtijd verhandelde de dollar op 113,63 yen. De euro/dollar was 1,1316 waard versus 1,1357 woensdagochtend.

Olie werd goedkoper nadat Rusland zei dat het geen verdere productie-inperkingen ondersteunt. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,3 procent tot 46,43 dollar. Brent met levering september werd ook 1,3 procent goedkoper op 48,98 dollar per vat.

Op macro-economisch vlak kunnen beleggers vanmiddag nog aan de slag met de inkoopmanagersindex voor de regio New York en de Amerikaanse fabrieksorders over mei. 

Bedrijfsnieuws

Tech-aandelen zullen opnieuw op aandacht kunnen rekenen, gezien de recente daling van de Nasdaq en na een technisch probleem maandag waarbij de aandelen van bedrijven als Apple, Microsoft en Amazon.com flink bewogen op websites als Google Finance en Yahoo Finance.

Tesla maakte eerder deze week bekend dat het aantal leveringen van elektrische voertuigen in het tweede kwartaal onder de eigen verwachting is uitgekomen, te wijten aan een probleem met de productie van accu's. In de voorbeurshandel woensdag verloor het aandeel een half procent.

Slotstanden Wall Street maandag

Op Wall Street werd dinsdag niet gehandeld vanwege Onafhankelijkheidsdag. Maandag sloten de indexen overwegend hoger. De S&P 500 index steeg 0,2 procent op 2.429,01 punten en de Dow Jones index won 0,6 procent op 21.479,27 punten. De Nasdaq daalde maandag 0,5 procent tot 6.110,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

8 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

15 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

53 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.