Kleine openingswinst op Damrak voorzien

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 08:18

Inkoopmanagers en notulen Fed in focus.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs zal woensdag naar verwachting met een kleine winst van start gaan.

Futures op de AEX wezen ruim een half uur voor de openingsgong op een winst van 0,2 procent.

"Overduidelijk een macrodag, met slechts een handjevol bedrijfscijfers", aldus senior financial economist Tom Simonts van KBC. Volgens Simonts wordt er veel gepraat over de rakettesten van Noord-Korea, "maar beleggers halen de schouders op".

Vandaag is de aandacht gericht op de inkoopmanagersindexen voor de Europese dienstensector en vanavond kijkt de markt naar de notulen van de laatste monetaire vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve. De Fed verhoogde medio vorige maand de rente, zoals ook was verwacht.

Voorbeurs maakte Markit al bekend dat de Chinese dienstensector afgelopen maand was minder hard groeide, maar dat in Japan de dienstensector juist een tandje bijschakelde.

"Ondanks dat de impact van de vertragende groei in de Chinese dienstensector werd opgevangen door een licht herstel in de industrie, blijft de neerwaartse trend in de economie van kracht", aldus de econoom Zhengsheng Zhong van CEMB.

Hoofdeconoom Paul Smith van IHS Markit sprak daarentegen van "opnieuw een stabiele maand" in de Japanse economie. De vertraging in de industrie werd daarbij opgevangen door de groei in de dienstensector.

De euro/dollar werd vanochtend verhandeld op 1,1358. Dit was 1,1348 bij het slot van de Europese aandelenhandel op dinsdag.

Olie werd vanochtend licht goedkoper. Dinsdag werd in olie alleen elektronisch gehandeld. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate was bij het Europese slot 0,1 procent duurder op 47,11 dollar.

Bedrijfsnieuws

Galapagos is een nieuwe Fase 2 studie gestart, waarin filgotinib wordt onderzocht in niet-infectieuze uveitis. Het onderzoek, dat onder leiding staat van partner Gilead Sciences, vindt plaats bij ongeveer 110 patiënten die 52 weken lang filgotinib of een placebo krijgen toegediend.

KPN meldde een samenwerking te zijn begonnen met twee Chinese bedrijven voor de introductie van een simkaart voor Chinese toeristen in Europa. 

TomTom maakt deel uit van een grootschalige alliantie met wortels in China voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. De alliantie start in juli met het testen van zelfrijdende auto's in afgeperkte gebieden en wil eind 2020 zelfrijdende auto's operationeel hebben in steden en op snelwegen. Op dit moment zijn reeds twee testauto's beschikbaar.
Esperite haalde nog eens 250.000 euro op door de plaatsing van 25 converteerbare obligaties.

De Verenigde Nederlandse Compagnie kocht drie nieuwe bedrijven. Het betreft DegroSolutions, Corilus Veterinary Nederland en CV België.

Verder kan Boskalis mogelijk in beweging komen na een koersdoelverlaging door ING. De bank verlaagde het koersdoel van 31,50 naar 30,00 euro met een ongewijzigd Houden advies.

Daarnaast wees handelaar Bert van der Pol van Mijn-Effecten op een downgrade voor SBM Offshore. Analist Mick Pickup verlaagde het advies voor de Nederlandse oliedienstverlener van Overwogen naar Gelijkgewogen.

Slotstanden Wall Street

Dinsdag was er geen handel op de Amerikaanse beurzen in verband met de viering van Independence Day. Maandag sloot Wall Street al na een halve sessie. Waar de Dow Jones en de S&P 500 index respectievelijk 0,6 en 0,2 procent hoger sloten, verloor de Nasdaq een half procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

21 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

51 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,22 -0,77% -4,07 526,29
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,48 -1,90% -15,57 821,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,93 -2,06% -20,81 1.011,74