Logtenberg krijgt meerderheidsbelang in VNC na nieuwe overnames

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 08:31

Beursfonds van Geert Schaaij koopt nog drie bedrijven.

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Nederlandse Compagnie koopt drie bedrijven van Mark Logtenberg voor 5 miljoen euro in nieuwe aandelen. Dat maakte de participatiemaatschappij, opgericht door Beursgenoot Geert Schaaij, woensdag bekend.

Voor de overname van DegroSolutions, Corilus Veterinary Nederland en CV België worden twee miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 2,50 euro. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

De aandelen worden geplaatst bij de huidige eigenaar van de drie bedrijven, Mark Logtenberg. Hij verkocht eerder dit jaar al DGB BV, DGB energie BV en Renewables BV aan VNC. Volgens VNC kunnen de voormalige en huidige bedrijven van Logtenberg beter worden geïntegreerd en is de verwevenheid eruit gehaald.

Logtenberg krijgt door de nieuwe transactie een meerderheidsbelang van 60 procent, terwijl het belang van Schaaij door verwatering daalt tot 30,1 procent. 

VNC gaat zich uitsluitend toeleggen op de sector waarin het fonds nu actief is. Logtenberg wordt daarom president-commissaris en Schaaij vertrekt uit het bestuur. Ron van Veldhoven verlaat de raad van commissarissen.

Een buitengewone aandeelhoudersvergadering moet de transactie en benoemingen nog goedkeuren.

VNC verwacht na de overnames een bedrijfsresultaat van 2,1 miljoen euro in 2018, met reeds een positieve bijdrage aan het EBITDA-resultaat in 2017. 

DeGroSolutions is een IT-organisatie voor MKB-bedrijven en partner van de DGB Groep.  Corilus Veterinary levert software en diensten aan dierenartsen in Nederland en België. De overname biedt synergievoordelen voor VNC, meldde de participatiemaatschappij.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 1,94 -0,51% -0,01 1,95