Rusland tegen verdere olieproductieverlagingen - media

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 13:09

Olieprijs weer onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) Rusland is niet van plan om verdere productiebeperkingen van de OPEC te steunen. Dit meldde persbureau Bloomberg woensdag op basis van bronnen binnen het Kremlin.

Moskou vindt dat het verder inperken van de olieproductie, zo kort na de deal die in mei werd gesloten met het oliekartel, geen goed signaal is naar de markt, zei één bron tegen het persbureau. Dit zou de indruk kunnen wekken dat de OPEC, Rusland en hun bondgenoten twijfels hebben over de effectiviteit van de productieverlaging van 1,8 miljoen vaten per dag tot maart 2018. De markt lijkt daar echter ook aan te twijfelen als gevolg van de toegenomen productie binnen de Amerikaanse schalie industrie. 

Later deze maand zal Rusland enkele afgevaardigden van de OPEC en van een aantal grote olieproducerende landen daarbuiten ontvangen in Sint Petersburg. Tijdens de bijeenkomst op 24 juli zal de bestaande productiedeal worden geëvalueerd. 

De berichtgeving over Rusland zette woensdag druk op de olieprijs. Een vat West Texas Intermediate werd 1,7 procent goedkoper op 4623 dollar en een vat Brent werd 1,6 procent lager verhandeld op 48,84 dollar. Volgende richtpunt voor de markt zijn de Amerikaanse productierapporten van de API en de EIA die woensdagavond laat en donderdagmiddag verschijnen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

9 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

28 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

35 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

42 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

42 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.