Sterke groei luchtvrachtvervoer - IATA

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 12:39

Volumegroei deed zich voor bij maatschappijen uit alle continenten.

(ABM FN-Dow Jones) Het luchtvrachtvervoer heeft in mei een sterke groei doorgemaakt en dat gebeurde bij luchtvrachtvervoerders uit alle continenten. Dit maakte wereldluchtvaartorganisatie IATA woensdag bekend.

Het vrachtvolume, gemeten in verkochte tonkilometers steeg op jaar basis met 12,7 procent. In april bedroeg de groei nog 8,7 procent en het vijfjaarsgemiddelde groeicijfer bedroeg 3,8 procent. De ingezette vrachtcapaciteit nam in mei met 5,2 procent toe.

De sterke groei naar luchtvrachtvervoer is volgens IATA te danken aan de groei van de wereldhandel, die zich vooral vertaalde in een flinke toename van exportorders. Niettemin denkt de organisatie dat de piek geweest is, maar voorziet toch een robuuste groei van de vervoersvraag van 8 procent in het derde kwartaal.

De luchtvervoersgroei bij maatschappijen uit de drie grootste continenten wat volume betreft, achtereenvolgens Azië/Pacific, Europa en Noord-Amerika, lag in alle gevallen boven de 10 procent. De volumegroei was het grootst bij maatschappijen in Afrika met 27,6 procent, terwijl de toename in Latijns-Amerika met 6,7 procent het laagst was.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.