TomTom maakt deel uit van alliantie voor zelfrijdende auto's

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 07:43

Meer dan 50 partners in Chinese Apollo project.

(ABM FN-Dow Jones) In Beijing is woensdag een alliantie gepresenteerd met meer dan 50 partners, die zich gaat bezighouden met de ontwikkeling van zelfrijdende auto's. Eén van de partners in deze Apollo alliantie is het Nederlandse TomTom, zo bleek bij de presentatie.

Het Nederlandse bedrijf gaat intelligente kaarttoepassingen leveren.

Onder de voornamelijk Chinese partners zijn autofabrikanten, leveranciers van onderdelen en ook verschillende universiteiten en Chinese overheden.

Het Apollo project staat onder leiding van het Chinese internetbedrijf Baidu.

De alliantie start in juli met het testen van zelfrijdende auto's in afgeperkte gebieden en wil eind 2020 zelfrijdende auto's operationeel hebben in steden en op snelwegen. Op dit moment zijn reeds twee testauto's beschikbaar.

"Nu Baidu toetreedt tot het kaartenproductieplatform van TomTom, creëren we een wereldwijd kaartenplatform voor producenten, leveranciers en technologiebedrijven die werken aan de toekomst van het auto rijden. We zijn ervan overtuigd dat we deze ontwikkeling kunnen versnellen met slimme partners als Baidu", zei CEO Harold Goddijn van TomTom in een toelichting.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
TOMTOM toevoegen aan uw watchlist 9,41 0,75% 0,07 9,34