Update: Logtenberg krijgt meerderheidsbelang in VNC na nieuwe overnames

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 11:17

Beursfonds van Geert Schaaij koopt nog drie bedrijven.

(ABM FN-Dow Jones) De Verenigde Nederlandse Compagnie koopt drie bedrijven van Mark Logtenberg voor 5 miljoen euro in nieuwe aandelen. Dat maakte de participatiemaatschappij, opgericht door Beursgenoot Geert Schaaij, woensdag bekend.

Voor de overname van DegroSolutions, Corilus Veterinary Nederland en CV België worden twee miljoen nieuwe aandelen uitgegeven tegen een prijs van 2,50 euro. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

De aandelen worden geplaatst bij de huidige eigenaar van de drie bedrijven, Mark Logtenberg. Hij verkocht eerder dit jaar al DGB BV, DGB energie BV en Renewables BV aan VNC. Volgens VNC kunnen de voormalige en huidige bedrijven van Logtenberg beter worden geïntegreerd en is de verwevenheid eruit gehaald.

Logtenberg krijgt door de nieuwe transactie een meerderheidsbelang van 60 procent, terwijl het belang van Schaaij door verwatering daalt tot 30,1 procent. 

VNC gaat zich uitsluitend toeleggen op de sector waarin het fonds nu actief is. Logtenberg wordt daarom president-commissaris en Schaaij vertrekt uit het bestuur. Ron van Veldhoven verlaat de raad van commissarissen. De raad van commissarissen zal een tijdelijke bestuurder aanstellen als voorzitter raad van bestuur. "Hoe het bestuur er uiteindelijk uit gaat zien, weet ik op dit moment nog niet, maar ik ga er als meerderheidsaandeelhouder zeker een actieve rol in vervullen", zo lichtte hij desgevraagd aan ABM Financial News toe

Een nog te plannen buitengewone aandeelhoudersvergadering moet de transactie en benoemingen nog goedkeuren.

VNC verwacht na de overnames een bedrijfsresultaat van 2,1 miljoen euro in 2018, met reeds een positieve bijdrage aan het EBITDA-resultaat in 2017. "Ik verwacht dat het  bedrijfsresultaat dit jaar uiteindelijk positief zal zijn, meer kan ik er nu niet over zeggen. Ik richt me vanaf vandaag samen met de zittende bestuurders volledig op de integratie van de verschillende activiteiten in VNC, die dan in 2018 dan het beoogde resultaat moet opleveren", aldus Logtenberg in een reactie tegen ABM Financial News.

Op 7 juni maakte VNC melding dat het een bod had uitbracht op een nieuwe onderneming, zonder een naam te noemen. Deze acquisitie zou na afronding 3,5 miljoen euro aan EBITDA toevoegen aan het resultaat. Logtenberg kon woensdag geen duidelijkheid verschaffen over de in de berichtgeving van 7 juni genoemde winstbijdrage en verwees naar de financiële details in het persbericht van vandaag. 

DeGroSolutions is een IT-organisatie voor MKB-bedrijven en partner van de DGB Groep. Corilus Veterinary levert software en diensten aan dierenartsen in Nederland en België. De overname biedt synergievoordelen voor VNC, meldde de participatiemaatschappij.

Op een voornamelijk rood Damrak noteerde het aandeel VNC woensdagochtend bijna 1 procent lager op 2,08 euro.

Update: om toelichting Logtenberg toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VERENIGD... toevoegen aan uw watchlist 2,09 0,00% 0,00 2,09