Valuta: sterkere dollar in de ban van macrocijfers

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 09:38

Ook situatie Noord-Korea van invloed op valuta.

(ABM FN-Dow Jones) De dollar zit deze week vooralsnog in de lift, maar of dat zo blijft, zal sterk afhangen van de Amerikaanse macrocijfers in de rest van de week. "Als bijvoorbeeld de notulen van Fed op woensdagavond en de banencijfers en inkoopmanagersindices over juni meevallen, dan kan dat de dollar verder ondersteunen, maar als die data tegenvallen dan kan de munt zo maar een duw naar beneden krijgen", zei valutaspecialist Georgette Boele van ABN AMRO.

Boele merkte daarbij op dat veel handelaren naar redenen zoeken om de euro ten opzicht van de dollar te versterken. Daarbij kunnen ook de notulen van de Europese Centrale Bank op donderdag wellicht een rol spelen.

De valutaspecialist wees verder op de toenemende geopolitieke spanning vanwege de nieuwe raketlancering in Noord-Korea. "Als die spanning oploopt en de onzekerheid toeneemt, dan vluchten veel handelaren veelal in veilige havens. Normaal gesproken zit daar bij uitstek de Japanse yen bij, maar gezien de nabijheid van Noord-Korea, zou dat nu wellicht niet direct de eerste keuze zijn. En dan kom je toch weer bij de dollar uit en bijvoorbeeld de Zwitserse frank", lichtte ze toe.

De euro noteerde woensdagochtend op 1,360 dollar en het Britse pond stond op 1,2926 dollar.  De dollar kostte 0,9642 Zwitserse frank en 113,2425 yen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.