Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 14:50

Handel in New York hervat na viering Onafhankelijkheidsdag.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag rond de klok van drie uur op een 0,2 procent hogere opening voor de S&P 500 en een stijging van 0,1 procent voor de futures op de Dow Jones index. De openingsindicatie voor de Nasdaq voorspelde een stijging van 0,4 procent voor de techbeurs.

Veel aandacht gaat woensdag uit naar de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve. "Beleggers zullen de verslaglegging nauwkeurig uitpluizen op eventuele hints over verdere renteverhogingen in de tweede helft van het jaar", aldus analist Lukman Otunuga van FXTM. Ook hopen beleggers in de notulen opmerkingen terug te vinden over de ontwikkeling van de inflatie en mogelijke details over het afbouwen van de balans van 4,5 biljoen dollar. 

"Als de notulen suggereren dat de Fed dicht bij het normaliseren van het monetaire beleid is, dan biedt dit tot aan het banenrapport van vrijdag steun aan de dollar", verwacht Konstantinos Anthis van ADS Securities. Een belangrijk weerstandsniveau voor de greenback ligt momenteel op 113,50 Japanse yen, volgens de marktvorser.

Woensdagmiddag verhandelde de dollar op 113,57 yen. De euro/dollar was 1,1324 waard versus 1,1357 woensdagochtend.

Olie werd goedkoper nadat Rusland zei dat het geen verdere productie-inperkingen ondersteunt. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 1,2 procent tot 46,48 dollar. Brent met levering september werd 1,6 procent goedkoper op 48,84 dollar per vat.

Op macro-economisch vlak kunnen beleggers vanmiddag aan de slag met de inkoopmanagersindex voor de regio New York en de Amerikaanse fabrieksorders over mei. 

De markt kijkt zijdelings ook naar de geopolitieke ontwikkelingen rond Noord-Korea, dat dinsdag een langeafstandsraket afvuurde. Woensdag reageerden Amerika en Zuid-Korea door een militaire oefening te houden voor de kust van Zuid-Korea. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson noemde de actie van Noord-Korea een bedreiging voor Amerika en de wereld en riep op tot actie.

Bedrijfsnieuws

Techaandelen zullen opnieuw op aandacht kunnen rekenen, gezien de recente daling van de Nasdaq en na een technisch probleem maandag waarbij de aandelen van bedrijven als Apple, Microsoft en Amazon.com flink bewogen op websites als Google Finance en Yahoo Finance.

Tesla maakte eerder deze week bekend dat het aantal leveringen van elektrische voertuigen in het tweede kwartaal onder de eigen verwachting is uitgekomen, te wijten aan een probleem met de productie van accu's. In de voorbeurshandel woensdag verloor het aandeel ruim een procent.

Verwerker van creditcardbetalingen Vantiv kan op aandacht rekenen na de bekendmaking dat het op hoofdlijnen een akkoord heeft bereikt over de mogelijke overname van zij Britse sectorgenoot Worldpay voor circa 7,7 miljard Britse pond. De twee bedrijven zeiden dat men nog wel verder onderhandelt over aanvullende voorwaarden van de deal. Voorbeurs werd in New York nog niet elektronisch gehandeld in het aandeel Vantiv. In Londen verloor Worldpay bijna 8 procent.

Slotstanden Wall Street maandag

Op Wall Street werd dinsdag niet gehandeld vanwege Onafhankelijkheidsdag. Maandag sloten de indexen overwegend hoger. De S&P 500 index steeg 0,2 procent op 2.429,01 punten en de Dow Jones index won 0,6 procent op 21.479,27 punten. De Nasdaq daalde maandag 0,5 procent tot 6.110,06 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.