Weinig actie op Europese beurzen

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 18:28

Geopolitieke spanningen zijdelings in de gaten gehouden.

(ABM FN-Dow Jones) De aandelenmarkten in Europa zijn woensdag licht hoger gesloten. De Stoxx Europe 600 index steeg 0,2 procent tot 382,98 punten. De Duitse DAX won 0,1 procent op een slot van 12.453,68 punten, de Franse CAC 40 sloot ook 0,1 procent hoger op 5.180,10 punten en de Britse FTSE eindigde de dag, met een stand van 7.367,60 punten, eveneens 0,1 procent in het groen.

"De aandelenmarkten in Europa kwamen vandaag nauwelijks van hun plaats bij een lage volatiliteit terwijl beleggers wachtten op de notulen van de Federal Reserve", zei marktanalist David Madden van CMC Markets. "Gisteren bleven beleggers in Europa aan de zijlijn vanwege de Amerikaanse feestdag en vandaag was dat beeld niet anders", concludeerde de marktanalist. 

Te midden van de geopolitieke spanningen rond Noord-Korea en de G20-top in Hamburg die vrijdag start, kon de markt vandaag aan de slag met een keur aan Europese inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. In het algemeen was het beeld wat slechter in juni. De inkoopmanagersindex voor de eurozone daalde van 56,3 in mei naar 55,4 afgelopen maand. Die groeivertraging was breed gedragen, met een lager groeitempo in Duitsland, Frankrijk en Italië. Spanje vormde een uitzondering met een stijging van de inkoopmanagersindex.

Desondanks verwacht econoom Chris Williamson van Markit niet dat de licht negatieve trend verder doorzet. Hij schat in dat de economie in de eurozone in het tweede kwartaal met 0,7 procent is gegroeid. 

De Britse dienstensector groeide in juni ook minder hard. De inkoopmanagersindex daalde naar 53,4 van 53,8 in mei en dit markeerde de traagste groei van de sector sinds februari. 

Olie werd woensdag goedkoper nadat Rusland volgens persbureau Bloomberg zei dat Moskou geen verdere productie-inperkingen ondersteunt. De augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 3,6 procent tot 45,37 dollar. Brent met levering september werd 3,1 procent goedkoper op 48,09 dollar per vat.

De euro/dollar was rond het slot in Europa 1,1343 waard versus 1,1357 woensdagochtend.

Bedrijfsnieuws

Blikvanger was het Britse Worldpay, dat bekendmaakte een voorlopige fusieovereenkomst te hebben gesloten met zijn Amerikaanse sectorgenoot Vantiv. Het bedrijf uit Cincinnati heeft 3,85 Britse pond per aandeel over voor Worldpay, waarmee de deal wordt gewaardeerd op 7,7 miljard pond. Het Britse concern benadrukte woensdag dat de overnamegesprekken over aanvullende voorwaarden nog gaande zijn. Het is dan ook nog niet zeker dat de deal er ook daadwerkelijk komt. Het aandeel Worldpay daalde 8,8 procent.

Mijnbouwers zaten woensdag in de lift. Glencore steeg 1,3 procent en BHP Billiton zag de beurswaarde met 0,6 procent toenemen.

Aandelen van edelmetaalproducenten stonden wel onder druk. Fresnillo leverde 0,7 procent in en Randgold Resources zag de waarde van het aandeel met 0,3 procent afnemen.

Verder waren in Londen de aandelen van huizenbouwers in trek nadat Persimmon met sterke halfjaarcijfers kwam. De omzet steeg met 12 procent in de verslagperiode en er werden meer woningen verkocht tegen een hogere prijs. Het aandeel won 2,4 procent. Sectorgenoten Barratt Development en Taylor Wimpey wonnen achtereenvolgens 2,7 en 1,7 procent. 

Tussenstand Wall Street 

Rond het sluiten van de beurzen in Europa noteerden de aandelenmarkten in Amerika overwegend vlak. De S&P 500 en de Dow Jones index kwamen nauwelijks van hun plaats, terwijl de Nasdaq 0,4 procent steeg. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

3 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.117,66 -1,57% -81,56 5.199,22
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.296,15 -0,34% -18,20 5.314,35