Worldpay en Vantiv bereiken principe akkoord over mogelijke fusie

Redactie ABM Financial News - 5 juli 2017, 13:59

Amerikaanse rivaal biedt 3,85 pond per aandeel voor Britse betaaldienst.

(ABM FN-Dow Jones) Worldpay Group en zijn Amerikaanse rivaal Vantiv hebben op hoofdpunten een akkoord bereikt over een mogelijke fusie. Dit werd woensdag bekend.

Dinsdag bevestigde de Britse online betaaldienst dat men was benaderd door JPMorgan Chase en Vantiv voor een eventuele overname. Nu lijkt Worldpay te kiezen voor een fusie met laatstgenoemde. Het bedrijf uit Cincinnati zou 3,85 Britse pond per aandeel over hebben voor Worldpay, waarmee de deal wordt gewaardeerd op 7,7 miljard pond. Sky News meldde eerder een fusiebedrag van 8,5 miljard pond. 

Het overnamebedrag is opgesplitst in 0,55 pond in contanten en 0,0672 nieuwe Vantiv aandelen voor Worldpay aandeelhouders, die verder een dividend van 0,05 pond per aandeel tegemoet kunnen zien. Na de afronding krijgt Worldpay 41 procent van het gefuseerde bedrijf in handen. 

Het Britse concern benadrukte woensdag dat de overnamegesprekken over aanvullende voorwaarden nog gaande zijn en dat men aan beide kanten boekenonderzoek doet. Een eventuele overname heeft verder goedkeuring nodig van aandeelhouders en mededingingsautoriteiten. Het is dan ook nog niet zeker dat de deal er ook daadwerkelijk komt.

Worldpay verwerkt dagelijks miljoenen betalingen in met name de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, zowel online als via mobiele apparaten. In 2016 had Worldpay een omzet van 4,5 miljard pond. 

De betaaldienst was tot 2010 onderdeel van Royal Bank of Scotland, dat de onderneming toen verkocht aan private investeerders Advent International en Bain Capital als onderdeel van de voorwaarden om staatssteun te ontvangen. In 2015 werd Worldpay naar de Londense beurs gebracht.

Het aandeel Worldpay steeg dinsdag al bijna 28 procent op de overnameberichten en daar kwam woensdagmiddag nog eens ruim 4 procent bovenop voorafgaand aan de bevestiging. Inmiddels noteert het aandeel licht lager. Na afronding van de fusie zou Worldpay van de Londense beurs verdwijnen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.