Amerikaanse handelstekort gedaald

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 14:44

Handelstekort met Mexico in bijna tien jaar niet zo hoog.

(ABM FN-Dow Jones) De export van Amerikaanse goederen is in mei gestegen, terwijl de invoer van goederen en diensten afnam. Ook het handelstekort als geheel daalde ten opzichte van april. Dit meldde de overheid in de Verenigde Staten donderdag. 

De export steeg op maandbasis met 0,4 procent tot ruim 192 miljard dollar, terwijl de import met 0,1 procent daalde tot 238,5 miljard dollar.

Hiermee kwam het handelstekort uit op 46,51 miljard dollar, waar de markt rekende op een tekort van 46,2 miljard dollar. Het over april gerapporteerde handelstekort van 47,62 miljard dollar, werd licht omlaag bijgesteld tot 47,59 miljard dollar. 

Handelstekort met Mexico loopt op

Het handelstekort van Amerika met Mexico kwam in mei uit op 7,3 miljard dollar en daarmee het hoogste niveau in bijna tien jaar. De sterke dollar was de voornaamste reden van het opgelopen tekort. De handelscijfers zijn van belang voor de politieke betrekkingen tussen de buurlanden, ook omdat de Amerikaanse president Donald Trump de handelsrelatie met Mexico op scherp heeft gezet met zijn plannen een muur te bouwen op de grens tussen de landen.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

19 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

49 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.