Beursupdate: weinig beweging op Damrak

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 11:20

Markt wacht op impulsen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurzen noteerden donderdag richting het einde van de ochtendhandel licht lager. De AEX index daalde 0,2 procent tot 509,87 punten, terwijl de AMX een verlies van 0,2 procent liet optekenen en voor de AScX een min resteerde van 0,2 procent.

Vermogensbeheerder Leo Montfrooij Blauwtulp Wealth Management sprak van een afwachtende beurs in aanloop naar Amerikaanse publicaties van vanmiddag, zoals het ADP-rapport over de private banen en de inkoopmanagersindexen voor de dienstensector. Eerst is Markit aan de beurs en een kwartier later volgt ISM. Montfrooij rekent echter niet op veel beweging en wees ook op het belangrijker maandelijkse banenrapport dat vrijdagmiddag verschijnt. "Het banenrapport zal waarschijnlijk goed zijn en een bevestiging geven dat de Amerikaanse economie goed loopt", blikte de vermogensbeheerder vast vooruit.

Los hiervan laten verschillende indicatoren volgens Montfrooij zien dat er een grote beweging op de beurzen zit aan te komen. "Je ziet nervositeit bij tech-aandelen en dat is vaak een voorbode dat er iets staat te gebeuren. Het lijkt erop dat er meer kans is op een verzwakking dan op hogere koersen", denkt de marktvolger.

Tot slot noemde Montfooij de spanningen tussen Amerika en Noord-Korea. De Verenigde Staten hebben laten weten militair ingrijpen niet uit te sluiten, in reactie op rakettesten van de Noord-Koreanen. "Het leidt tot onzekerheid, niet alleen Noord-Korea is onvoorspelbaar, de Amerikanen zijn dat ook."

Voordat de markten opengingen werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in mei stegen.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,5 procent tot 45,77 dollar, terwijl een september-future Brent 1,4 procent hoger bewoog op 48,42 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1347. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op  1,1349 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1343 op de borden. 

Stijgers en dalers

In de Amsterdamse hoofdgraadmeter noteerden XXX van de 25 aandelen in het groen, aangevoerd door NN Group met een winst van 1,5 procent. KPN steeg 1,3 procent en Aegon kreeg er 0,6 procent bij. Galapagos was met een verlies van 1,6 procent de sterkste daler.  

Philips maakte bekend mee te helpen aan de bouw van een oncologisch centrum in Singapore. Het Nederlandse zorgtechnologiebedrijf levert onder meer medische scanners en een platform voor analyse. De koers daalde 0,6 procent.

Een boete voor een dochter van Heineken in Griekenland kwam lager uit. De oorspronkelijke boete, zoals die in december 2015 werd opgelegd vanwege oneerlijke marktpraktijken, kwam uit op ruim 31 miljoen euro. Door een technische aanpassing is de boete in het hoger beroep gedaald tot 26,7 miljoen euro. Heineken daalde 0,8 procent.

In de Midkap liet TomTom van zich horen met een nieuw samenwerkingsverband. Nadat de navigatiespecialist eerder al in zee ging met Chinese bedrijven, volgde nu een deal met Cisco. Ook hier gaat het om het ontwikkelen van technologie voor autonoom rijden. TomTom zei dat deze samenwerking geen noemenswaardige financiële gevolgen zal hebben op het lopende boekjaar, maar met name is gericht op de lange termijn. De koers daalde 0,8 procent.

Air France-KLM steeg 2,4 procent en Sligro 1,5 procent. Wessanen kon niet in het rood komen en gaf 1,8 procent toe, gevolgd door Refresco met een verlies van 1,5 procent.

RoodMicrotec was een van de kleinere fondsen die op aandacht kon rekenen na een update over het afgelopen kwartaal. Het chipbedrijf zag de omzet op jaarbasis met 19 procent stijgen naar 5,8 miljoen euro. Analist Edwin de Jong van NIBC Markets zei dat dit "duidelijk positief" was, al handhaafde de martkvorser zijn Reduceren advies, op waarderingsgronden. RoodMicrotec behaalde met name goede resultaten in de automotive sector. De koers liep 3,5 procent op.  

Lavide heeft nieuwe financiële afspraken gemaakt met zijn aandeelhouders en tevens een eerste deel van een lening verstrekt aan CS Factoring, de onderneming van Dirk Scheringa, terugontvangen. De koers van Lavide noteerde vlak.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

13 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

43 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,22 -0,77% -4,07 526,29
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,48 -1,90% -15,57 821,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,93 -2,06% -20,81 1.011,74