Boete Griekse dochter Heineken komt iets lager uit

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 07:55

Rechter in Athene legt in hoger beroep boete op van 27 miljoen euro.

(ABM FN-Dow Jones) De boete die Griekse mededingingsautoriteiten eind 2015 oplegden aan Heineken-dochter Athenian Brewery is in hoger beroep iets lager uitgekomen. Dit bleek uit rechtbankdocumenten en een persbericht van concurrent Macedonian Thrace Brewery.

De oorspronkelijke boete, zoals die in december 2015 werd opgelegd vanwege oneerlijke marktpraktijken, kwam uit op ruim 31 miljoen euro. Door een technische aanpassing is de boete in het hoger beroep gedaald tot 26,7 miljoen euro. 

Destijds sprak de Griekse toezichthouder van oneerlijke concurrentie, waardoor de groei van kleinere brouwerijen en de keuze van consumenten werden belemmerd. Concurrent Macedonian Thrace Brewery verklaarde woensdag in een persbericht dat de uitspraak van het gerechtshof in Athene een geplande schadeclaim van 100 miljoen euro ondersteunt. 

Heineken zei tegen Het Financieele Dagblad woensdag dat men de uitspraak bestudeert.

Op een licht lagere beurs sloot het aandeel Heineken woensdag 0,1 procent hoger op 85,73 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
HEINEKEN toevoegen aan uw watchlist 87,86 -0,17% -0,15 88,01