Eindhoven Airport kan niet aan groeivraag van Ryanair voldoen

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 16:50

Ierse luchtvaartmaatschappij verplaatst vluchten naar Duitsland.

(ABM FN-Dow Jones) Eindhoven Airport kan niet volledig voldoen aan de vraag van Ryanair voor uitbreiding van vluchten op de luchthaven, omdat de met de betrokken overheden en de omgeving overeengekomen vergunning dat niet toestaat. Dit meldde de luchthaven donderdagmiddag in reactie op de bekendmaking van Ryanair een aantal geplande vluchtuitbreidingen over te hevelen naar Duitsland of te annuleren.

In verband met de groeibeperking op Eindhoven Airport zal Ryanair drie geplande routes vanaf Eindhoven Airport annuleren, drie andere routes te verplaatsen naar de luchthaven Weeze bij Düsseldorf verplaatsen en vluchtfrequenties op 6 andere routes vanaf Eindhoven verminderen, zo maakte de Ierse budgetmaatschappij donderdag bekend.

CEO Michael O'Leary van Ryanair beklaagde zich donderdag op een persconferentie ook over de onmogelijkheid om op Schiphol en Lelystad verder te groeien.

"Ryanair roept de Nederlandse regering op om het Schiphol monopolie op te breken dat de capaciteit van Schiphol, Eindhoven en Lelystad op kunstmatige wijze beperkt, zodat het de Nederlandse luchtvaartmaatschappijen, KLM en Transavia kan beschermen", zo luidde de verklaring van Ryanair.

Schiphol Group is met een belang van 51 procent meerderheidsaandeelhouder van Eindhoven Airport en verder volledig eigenaar van Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport. De Nederlandse staat is met een belang van bijna 70 procent meerderheidsaandeelhouder in Schiphol Group.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

McDonald's boekt hoger bedrijfsresultaat

Identieke omzet Verenigde Staten stijgt met 3,9 procent.

9 minuten geleden - Lees verder

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

27 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

35 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

41 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

41 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.