EU-onderhandelaar sluit probleemloos handelsverkeer VK na Brexit uit

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 11:41

Altijd wrijving met land buiten EU volgens Michel Barnier.

(ABM FN-Dow Jones) Het Verenigd Koninkrijk hoeft niet te rekenen op probleemloos handelsverkeer met de Europese Unie na de Brexit. Hiervoor waarschuwde donderdag Michel Barnier, onderhandelaar van de EU in het uittredingsproces.

"Vanuit het Verenigd Koninkrijk komen geluiden dat men denkt de interne markt te kunnen verlaten om vervolgens handelsbetrekkingen zonder enige wrijving te creëren, maar dat is niet mogelijk", zei Barnier tijdens een ontmoeting met vakbonden in Brussel. 

"Een handelsrelatie met een land buiten de Europese Unie kent altijd spanningen", aldus de Fransman die zich ook niet kan vinden in de opvatting van de Britse premier Theresa May dat geen Brexit-deal beter is dan een slechte deal.

Als er geen akkoord kan worden gesloten, dan zal de handel tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk in de toekomst gebaseerd worden op de regels van de Wereldhandelsorganisatie, zei Barnier.

"Dat betekent voor de belangrijkste Britse exportproducten naar de EU invoerrechten van bijna 10 procent op voertuigen, een gemiddelde van 19 procent op alcoholische dranken en van 12 procent op lamsvlees en vis", aldus de onderhandelaar.

"In de praktijk zou geen deal dus nog slechter zijn dan de Brexit op zichzelf al is. En het Verenigd Koninkrijk heeft meer te verliezen dan zijn partners", volgens Barnier. 

"Daarom willen we een akkoord. Tegen mijn Britse partners zou ik dan ook willen zeggen: een eerlijke deal is veel beter dan geen deal", besloot hij zijn pleidooi.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.