Europese beurzen lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 18:28

Stijgende rente leidt tot druk.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn donderdag lager gesloten. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,7 procent tot 380,43 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,6 procent op 12.381,25 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een min van 0,5 procent op X5.152,40 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,4 procent lager op 7.337,28 punten.

De handelsdag stond donderdag volledig in het teken van centrale banken. Allereerst verwerkte de markt de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee, die woensdag nabeurs verschenen. Uit de Fed-notulen bleek dat de beleidsmakers verdeeld zijn over het tijdstip waarop de Fed zal beginnen met het verminderen van de balans van 4,5 biljoen dollar. "Terwijl sommige Fed-functionarissen in september willen beginnen met het afbouwen van de balans, willen anderen meer duidelijkheid over de richting van de inflatie", aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Gedurende de tweede helft van de handelsdag verschoof de aandacht naar de notulen van de Europese Centrale Bank. De ECB overwoog in juni om zijn forward guidance aan te passen en de verwijzing naar het eventueel opvoeren van de kwantitatieve verruiming te schrappen.

Daarnaast was de stemming enigszins nerveus in aanloop naar de G20 top in Hamburg, die vrijdag aanvangt. De oplopende spanning tussen Noord-Korea en het Verenigd Koninkrijk drukte tevens op het sentiment. Het rendement op Duitse tienjaarsobligaties kwam voor het eerst sinds begin 2016 weer boven een half procent uit.

Op macro-economisch vlak werd donderdag tevens bekend dat de Duitse fabrieksorders in mei minder dan verwacht zijn gestegen. De orders liepen op maandbasis met 1,0 procent op, waar een toename met 1,9 procent was voorzien.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 2,4 procent tot 46,21 dollar, terwijl een september-future Brent 2,2 procent hoger bewoog op 48,82 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1407. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1353 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1351 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Op bedrijfsvlak kon Reckitt Benckiser rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de Britse producent van merken als Dettol, Airwick, Durex en Cillit Bang donderdag een winstwaarschuwing afgaf, vanwege de effecten van de cyber-aanval vorige maand. Het aandeel daalde 1,6 procent.

De producent van ingrediënten Associated British Foods steeg 2,6 procent, vanwege sterke prestaties bij dochteronderneming Primark. Associated British Food stelde dientengevolge de outlook voor zijn gebroken boekjaar opwaarts bij.

EasyJet daalde 0,8 procent, ondanks het nieuws dat de luchtvaarmaatschappij in juni wederom meer passagiers heeft vervoerd. Het passagiersvervoer steeg vorige maand met 11,3 procent op jaarbasis tot een totaal van 7,7 miljoen.

Merck KGaA daalde 1,8 procent nadat de Europese Commissie bekendmaakte dat het bedrijf wordt onderzocht vanwege het mogelijk overtreden van de fusieregels van de EU. 

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot van de Europese beurzen noteerde de toonaangevende S&P 500 index 0,5 procent lager op 2.419,69 punten. De Dow Jones index daalde 0,4 procent en technologiebeurs Nasdaq noteerde 0,6 procent in het rood.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

16 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

24 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

31 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

31 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

34 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.127,70 0,20% 10,04 5.117,66
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.263,68 -0,61% -32,47 5.296,15