Fiks meer omzet voor RoodMicrotec

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 08:01

Substantiele groei voorzien.

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft de omzet in de eerste helft van 2017 met bijna een vijfde zien stijgen en rekent op een "substantieel" hogere omzet in de komende jaren. Dit maakte de toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips uit Zwolle donderdag voorbeurs bekend.

De omzet steeg met 19 procent op jaarbasis van 4,9 miljoen naar 5,8 miljoen euro. De grootste stijging was zichtbaar bij de tak Test Engineering, waar de omzet met maar liefst 89 procent steeg naar 435.000 euro. De divisie Test Operations kende met 4 procent de laagste groei. Wel leveren deze activiteiten met bijna 1,8 miljoen euro de grootste bijdrage aan de omzet.

"Ik ben bijzonder tevreden met de 19 procent groei in het eerste halfjaar, waarmee wij goed op weg zijn naar ons doel om het cross-over punt te bereiken waarop wij een positieve netto kwartaalwinst laten zien", zei CEO Martin Sallenhag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

Qua markten scoorde RoodMicrotec vooral goed in Automotive met een groeicijfer van 35 procent, en 15 procent groei in de sector Industrial.

"De hoge omzetgroei in SCM en Test Engineering vormt een bevestiging van onze strategie en onze service portefeuille", voegde Sallenhag daar nog aan toe.

Op basis van de nieuwe afspraken en contracten die in 2016 bekend zijn gemaakt, verwacht RoodMicrotec dat de omzet over de komende paar jaar substantieel zal toenemen. In 2020 denkt de toeleverancier een ongeveer 75 procent hogere omzet te kunnen realiseren dan de circa 10 miljoen euro in 2015.

Dit jaar zal RoodMicrotec naar eigen verwachting een positieve netto kwartaalwinst boeken. Verder zal de omzet dit jaar hoger uitkomen dan in 2016 omdat een aantal nieuwe projecten in de tweede helft van 2017 in de productiefase zullen komen, aldus het concern.

De volledige cijfers over de eerste helft van 2017 publiceert de onderneming op 3 augustus, wanneer ook een toelichting zal worden gegeven aan beleggers en analisten.

Het aandeel RoodMicrotec sloot woensdag 3,3 procent lager op 0,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

21 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

51 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,28 0,00% 0,00 0,28