Futures wijzen op lagere opening Wall Street

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 12:49

Oplopende spanning Noord-Korea drukt sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan donderdag vermoedelijk een lagere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd tot 0,4 procent in het rood.

Wall Street sloot woensdag hoger, nadat de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee weinig effect sorteerde. "De notulen lieten een toenemende verdeeldheid binnen de Federal Reserve zien over de [zwakke] inflatie en het effect op toekomstige besluiten van de centrale bank", zie marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group.

"De Amerikaanse centrale bank is verdeeld over de timing van het afbouwen van haar balans, en over de redenen waarom de inflatie op haar huidige niveau staat", voegde beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Asset Management. "De markten zijn niet veel wijzer geworden van de notulen", aldus Bartholomew.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen rond Noord-Korea. Tijdens een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad donderdag pleitte Washington voor de aanscherping en uitbreiding van de bestaande sancties tegen het land, nadat Pyongyang eerder deze week een intercontinentale ballistische raket testte. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley waarschuwde tevens dat Washington bereid is militair geweld te gebruiken als het land doorgaat met het perfectioneren van een wapen waarmee de Verenigde Staten bereikt kan worden.

Donderdag staan er een zestal macro-publicaties geagendeerd. Voorbeurs verschijnen achtereenvolgens het ADP-banenrapport van juni, de handelsbalans van mei en de wekelijkse steunaanvragen. Later op de dag publiceren Markit Economics en ISM hun respectieve inkoopmanagersindexen voor de dienstensector van juni. Tot slot publiceert de Amerikaanse Energy Information Administration zijn wekelijkse olievoorradenrapport.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,4 procent tot 45,76 dollar, terwijl een september-future Brent 1,3 procent duurder werd op 48,40 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1370. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1353 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1351 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Defensie en militaire aandelen kunnen donderdag mogelijk op aandacht van de beleggers rekenen, vanwege de oplopende spanning tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea. Lockheed Martin sloot woensdag 1,3 procent hoger, Raytheon won 1,4 procent en Boeing steeg 1,6 procent. Northrop Grumman dikte 1,0 procent aan, evenals General Dynamics.

De techfondsen lijken de opwaartse trend van woensdag niet voort te zetten en noteerden in de elektronische handel voorbeurs lager. Intel noteerde 0,2 procent lager, Microsoft verloor 0,1 procent, Alphabet daalde 0,6 procent. Netflix noteerde 1,0 procent lager.

Tesla, woensdag onder druk vanwege een tegenvallend rapport van de Amerikaanse fabrikant zelf, lijkt vanmiddag opnieuw flink lager te gaan openen. 

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.432,54 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.478,17 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.150,86 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

52 minuten geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.