Groeivertraging in Oeso landen

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 12:19

Economie groeide half procent in eerste kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) De economieën van de landen die zijn aangesloten bij de Oeso zijn in het eerste kwartaal van dit jaar minder hard gegroeid dan in de voorgaande periode. Dit bleek donderdag uit voorlopige cijfers van de organisatie uit Parijs.

Het bruto binnenlands product van de Oeso landen steeg in de eerste drie maanden van 2017 met 0,5 procent, ten opzichte van een groei van 0,7 procent in het vierde kwartaal van 2016. De groeivertraging kwam met name op het conto van lagere private bestedingen en investeringen.

Consumentenbestedingen droegen 0,2 procentpunt bij aan de groei, waar dit in het voorgaande kwartaal nog 0,5 procentpunt was. Investeringen waren goed voor 0,2 procent tegenover 0,3 procent eerder. De resterende 0,1 procentpunt kwam uit de netto-export, terwijl de toevoeging van overheidsbestedingen en voorradenopbouw verwaarloosbaar was.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Alphabet overtreft verwachtingen

Bedrijfsresultaat daalt op hogere omzet.

Gisteren - Lees verder

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

Gisteren - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.