Hogere omzet moederbedrijf Primark

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 09:06

Associated British Foods profiteert van zwakker Brits pond.

(ABM FN-Dow Jones) Het moederbedrijf van modeketen Primark, Associated British Foods heeft in de eerste negen maanden van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet behaald en stelde de outlook voor heel het jaar licht opwaarts bij. Dit bleek donderdag voorbeurs uit een trading update van de Britse onderneming. 

De omzet uit voortgezette activiteiten steeg in de periode van 40 weken die eindigde op 24 juni bij constante wisselkoersen met 10 procent op jaarbasis. Dankzij de waardedaling van het Britse pond steeg de omzet zonder valuta-effecten zelfs met 20 procent.

De opbrengsten bij Primark verbeterden in het derde kwartaal en waren over de eerste negen maanden op jaarbasis 13 procent hoger, onder meer door de opening van nieuwe winkels in Amerika, en dit resulteerde in "een marginale verbetering van de outlook voor heel het jaar", aldus ABF.

Het bedrijf zei eerder te verwachten dat de omzet en operationele winst in het huidige boekjaar "goed" zullen groeien ten opzichte van het vorige. Dat werd niet geconcretiseerd met harde cijfers. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

6 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.