MDxHealth lanceert blaaskankertest in Amerika

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 07:00

Eerste omzet verwacht in 2018.

(ABM FN-Dow Jones) MDxHealth heeft in Amerika zijn blaaskankertest AssureMDx gelanceerd. Dit maakte het biotechbedrijf uit Herstal donderdagochtend voorbeurs bekend.

"Met AssureMDx slagen we opnieuw in onze missie om de 'beste in zijn soort' moleculaire testen aan te bieden met de meeste gunstige uitkomst voor patiënten, terwijl de zorgkosten omlaag gaan", zei CEO Jan Groen van MDxHealth in een toelichtend persbericht. 

AssureMDx beoordeelt het risico van blaaskanker bij patiënten met hematurie, ofwel bloed in de urine. De test heeft een zogenoemde negatieve voorspellende waarde van 99 procent en kan voorkomen dat circa 77 procent van de patiënten met bloed in de urine, een kijkonderzoek van de blaas, ofwel cystoscopie moet ondergaan. Bovendien kan de test met een sensitiviteit van 93 procent en een specificiteit van 85 procent artsen helpen om patiënten te identificeren die een verhoogd risico lopen op blaaskanker en dus mogelijk wel baat hebben bij een cystoscopie, aldus MDxHealth.

In Amerika zijn er jaarlijks zo'n 11 miljoen mensen die bloed in de urine hebben, maar uiteindelijk wordt bij 3 tot 28 procent van die patiënten ook daadwerkelijk blaaskanker vastgesteld.

CEO Jan Groen heeft "commercieel hoge verwachtingen" van de test, die in Amerika een grote marktpotentie heeft, zei hij in gesprek met ABM Financial News. 

Op dit moment heeft MDxHealth één concurrent op het gebied van blaaskankertesten, namelijk Cxbladder van het Nieuw-Zeelandse Pacific Edge. Maar die test is veel duurder dan die van MDxHealth, aldus de topman.

Concrete bedragen noemde hij niet, maar CEO Jan Groen verklaarde wel dat AssureMDx "significant onder de prijs" uitkomt van Cxbladder, die 2.900 dollar per test zou kosten.

In de tweede helft van 2018 zullen de eerste terugbetalingen van AssureMDx terug te zien zijn in de omzet, zei de CEO desgevraagd tegen ABM Financial News. "Een afgeleide van de test zal ook in Europa op de markt worden gebracht, voegde de topman nog toe.

Naast AssureMDx heeft MDxHealth momenteel nog twee producten op de markt;  ConfirmMDx en SelectMDx. Dit jaar verwacht het bedrijf een omzetgroei te behalen van 55 tot 75 procent ten opzichte van 2016, exclusief mijlpaalbetalingen en royalty's. Vorig jaar kwam de omzet nog zo'n 70 procent hoger uit rond de 30 miljoen dollar. 

Tegen ABM Financial News bevestigde topman Jan Groen recent nog dat hij vertrouwen heeft in die outlook, ondanks een recente trading update over de eerste vier maanden van 2017 die de markt daaraan doet twijfelen. 

De CEO wees echter op seizoensinvloeden. "We verwachten een spurt in de tweede helft van het jaar", zei de topman, die verder aangaf dat het verkoopteam in Amerika wordt uitgebreid van 40 naar 50 mensen. Dit brengt een investering van circa 2 miljoen dollar met zich mee. "Nu is het moment om te pakken", lichtte Groen de investering toe.

Het aandeel MDxHealth sloot woensdag 2,5 procent lager op 4,54 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
MDXHEALTH toevoegen aan uw watchlist 5,39 17,43% 0,80 4,59