Olieprijs sluit hoger

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 20:41

Amerikaanse olievoorraden sterk gedaald.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is donderdag hoger gesloten, nadat uit het wekelijkse olierapport van de Energy Information Administration bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie veel sterker dan verwacht zijn gedaald.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot donderdag, na de forse daling op woensdag, op de New York Mercantile Exchange 0,39 dollar ofwel 0,9 procent hoger op 45,52 dollar. 

Uit officiële data van de Energy Information Administration (EIA) kwam naar voren dat de Amerikaanse olievoorraden in de week eindigend op 30 juni met circa 6,3 miljoen vaten daalden tot 502,9 miljoen vaten. 

De benzinevoorraden liepen terug met circa 3,7 miljoen vaten tot een totaal van 237,303 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met ongeveer 1,9 miljoen vaten daalden tot 150,422 miljoen vaten. De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 92,5 naar 93,6 procent.

"Dit geeft mensen voor de korte termijn hoop", zei president Mark Waggoner van broker Excel Futures. Maar berichten dat Rusland de productiebeperkingen van de OPEC niet langer zal ondersteunen en de aanhoudende productiestijgingen in Libië en Nigeria ondermijnen het effect van de OPEC-beperkingen. "Het zicht op verdere prijsstijgingen is langzaam aan het verminderen", meldde Commerzbank in een rapport.

Intussen zullen de marktvolgers morgen zien of de daling van het aantal actieve olieboorinstallaties in de Verenigde Staten, die zich vorige week na 24 weken van onafgebroken stijgingen aarzelend inzette, zal voortzetten. Dat zal vrijdag blijken uit de rapportage van Baker Hughes.

Analisten van Morgan Stanley merkten donderdag in een rapport op dat, indien de productiebeperkingen van OPEC niet genoeg blijken te zijn om de markt weer in balans te brengen, de schalieproductie in de Verenigde Staten moet worden vertraagd. "Om kans te maken van een gebalanceerde markt in 2018, kan het aantal boorinstallaties in de VS niet verder stijgen en mogelijk met circa 150 moeten worden teruggebracht", zeiden deze analisten.

Verder kijken de markten uit naar de start van de G20 top, die op vrijdag en zaterdag in Hamburg plaatsvindt. Daar zal de Amerikaanse president Trump voor het eerst president Poetin van Rusland ontmoeten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

7 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.