Project VolkerWessels loopt vertraging op

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 14:09

Aanleg Hoekse Lijn duurt langer dan verwacht.

(ABM FN-Dow Jones) De aanleg van de nieuwe Hoekse Lijn in Rotterdam, waar VolkerWessels aan meewerkt, duurt langer dan verwacht. Dit maakte opdrachtgever Gemeente Rotterdam donderdag bekend.

Dochterbedrijf VolkerRail werkt samen met Mobilis aan het project waarin het regionale metronet van Rotterdam gekoppeld wordt aan de spoorlijn tussen Schiedam en Hoek van Holland. De bedoeling is om de metrolijn geschikt te maken voor een groter gebruik. Er wordt ook een extra metrostation gebouwd.

Een woordvoerder van VolkerWessels wilde tegenover ABM Financial News geen details verstrekken over de vertraging en eventuele gevolgen voor het bouwbedrijf en verwees naar de opdrachtgever.

Volgens de gemeente Rotterdam is de planning van het project door een aantal onverwachte tegenvallers opgeschoven. De bedoeling was dat de metro in september zou kunnen doorrijden naar Hoek van Holland Haven, maar dit streven is nu verplaatst naar februari 2018. Volgens de gemeente is er in de grond meer bodemvervuiling en asbest aangetroffen dan verwacht, ondanks dat hier vooraf wel onderzoek naar is gedaan. Ook zijn er oude kabels en leidingen aangetroffen en is er vertraging ontstaan bij de ontwikkeling van spoorbeveiligingssoftware, aldus de gemeente.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Correctie: Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

23 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ING sterkste stijger.

30 minuten geleden - Lees verder

Wall Street verdeeld gesloten

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

36 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten Unibail-Rodamco

JP Morgan wijst op herhalen outlook.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting verdeeld slot

Markt kijkt uit naar start tweedaagse beleidsvergadering FOMC.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.