Reckitt Benckiser verwacht lagere omzet door cyberaanval

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 08:42

Impact aanval grotendeels ingedamd.

(ABM FN-Dow Jones) Reckitt Benckiser heeft in het tweede kwartaal een lagere omzet behaald als gevolg van de cyberaanval die vorige week wereldwijd bedrijven raakte. Dit zei de Britse producent van merken als Dettol, Airwick, Durex en Cillit Bang donderdag voorbeurs in een update.

Het bedrijf was een van de bedrijven die vorige week doelwit waren van een wereldwijde aanval met ransomware. Ook het Russische olieconcern Rosneft, de Deense rederij A.P. Moeller-Maersk en de Amerikaanse farmaciereus Merck hadden hierdoor technische problemen. 

Inmiddels zouden de problemen grotendeels zijn opgelost, zei Reckitt Benckiser donderdag. "We hebben goede voortgang geboekt om belangrijke applicaties en systemen weer aan de gang te krijgen", aldus het concern.

Evenwel betekende de aanval een verstoring in de productie en distributie van producten, waardoor bepaalde orders niet konden worden verscheept en ingeboekt voor het eind van het tweede kwartaal. Daarnaast had het bedrijf in mindere mate last van een nieuwe belastingmaatregel in India waardoor de orders in juni bij bepaalde klanten afnamen.

"We bestuderen nog hoe groot de volledige financiële impact is", aldus het concern, dat verwacht dat de omzet in het tweede kwartaal op vergelijkbare basis 2 procent is afgenomen door de cyberaanval. Gecorrigeerd voor die impact komen de opbrengsten vermoedelijk vlak uit.

Reckitt Benckiser verwacht een deel van de verloren omzet terug te winnen in het derde kwartaal, maar omdat er nog steeds productieproblemen zijn bij een aantal fabrieken, zal een deel van de omzet permanent verloren gaan.

Dit betekent dat de omzet over heel het boekjaar waarschijnlijk met 2 procent toeneemt op vergelijkbare basis, ten opzichte van een eerder uitgesproken verwachting van 3 procent, zei het concern, dat verder tevreden is over de ontwikkeling van de operationele marges.

Op 24 juli aanstaande komt het concern met halfjaarcijfers waarin het meer details geeft over de impact van de cyberaanval en de outlook voor de rest van het jaar.

Het aandeel Reckitt Benckiser sloot woensdag in Londen vlak op 77,00 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.