Sligro noemt bod op Emte supermarkten niet opportuun

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 15:17

Wachten op uitkomst evaluatie.

(ABM FN-Dow Jones) Sligro Food Group heeft kennis genomen van de berichtgeving in de markt dat partijen geïnteresseerd zijn in de Emté supermarkten, maar dergelijke biedingen zijn momenteel niet opportuun. Dit meldde de onderneming uit Veghel donderdagmiddag.

Eerder op de dag meldde De Telegraaf dat supermarktketen Jumbo, ook uit Veghel, interesse zou hebben in de Emté supermarkten. Jumbo zou samen met een andere partij 131 filialen willen overnemen met een omzet van 827 miljoen euro, aldus de krant.

"Met enige regelmaat bereiken Sligro Food Group berichten van interesse in een overname van of samenwerking met Emté, in meer of minder concrete vorm. Zo heeft Sligro ook recent weer een niet bindende en voorwaardelijke bieding op Emté ontvangen", zei het concern. 

In 2016 daalde de omzet van Emté op like-for-like basis met 1,4 procent, tegen een groei van 0,2 procent een jaar eerder. De totale omzet daalde bij Food Retail in 2016 met 1,7 procent tot 827 miljoen euro. De groepsomzet steeg daarentegen met ruim vijf procent naar 2,8 miljard euro. Sligro heeft haar inkoop van foodretailproducten grotendeels ondergebracht bij CIV Superunie B.A.

Evaluatie 

"Zoals eerder bekend gemaakt zal Sligro op 20 juli aanstaande de uitkomsten van haar evaluatie van Emté presenteren en zich uitlaten over de toekomstscenario's die wij overwegen", zei het concern donderdag. Daarbij worden alle opties opengehouden, benadrukte Sligro opnieuw, maar heeft een verkoop van de Emté supermarkten "duidelijk niet onze voorkeur", volgens de onderneming.

Jumbo liet donderdag al via een woordvoerder aan ABM Financial News weten geen commentaar te geven op marktgeruchten. 

Op een rood Damrak koerste het aandeel Sligro Food Group donderdag 3,4 procent hoger op 39,32 euro

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Private equity biedt op Spreads van Unilever - media

Bod van 6 miljard pond.

18 minuten geleden - Lees verder

3M stelt winstverwachting opwaarts bij

Post-it-maker boekt tegenvallende omzet.

26 minuten geleden - Lees verder

Kimberly-Clark boekt minder winst

Outlook neerwaarts bijgesteld.

33 minuten geleden - Lees verder

Lagere resultaten voor General Motors

Record aantal auto's van de band in China.

33 minuten geleden - Lees verder

Caterpillar verhoogt opnieuw vooruitzichten

Fabrikant goed te spreken over prestaties tweede kwartaal.

36 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 38,33 0,34% 0,13 38,20