Valuta: robuuste macrocijfers kunnen dollar steun bieden

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 10:01

Markten wachten op banenrapporten en inkoopmanagersindexen in Amerika.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde donderdag ten opzichte van de dollar redelijk stabiel rond 1,1350, maar sterke macro-economische cijfers uit Amerika kunnen daar in de loop van de dag verandering in brengen.

Valutastrateeg Hussein Sayed van FXTM wees op de Amerikaanse inkoopmanagersindexen en het banenrapport van loonstrookjesverwerker ADP die vanmiddag verschijnen als belangrijkste katalysatoren om de dollar in beweging te zetten. Belangrijker voor de munt is evenwel het officiële Amerikaanse banenrapport van vrijdag, aldus de marktstrateeg.

"Beleggers hopen meer inzicht te krijgen over hoe de arbeidsmarkt in de Verenigde Staten ervoor staat", zei de valutastrateeg van FXTM. Volgens de marktkenner is dit rapport voor de greenback van groter belang dan de notulen van de meest recente beleidsvergadering van de Federal Reserve die woensdagavond verschenen.

"Het banenrapport wordt een kritische test voor de Amerikaanse munt", aldus marktstrateeg Sayed.

De verslaglegging van de Fed bevatte weinig verrassingen maar de dollar bewoog er wel volatiel op, zag marktanalist Ron van der Does van IG. "In een eerste reactie daalde de dollar om vervolgens weer snel te herstellen", aldus de marktvorser. Volgens Van der Does bevind het muntpaar euro/dollar zich momenteel "in een correctiefase na vorige week een top te hebben gemaakt op 1,1450". 

De Japanse yen liep donderdag ten opzichte van de dollar even op. Marktanalist Van der Does gaf de geopolitieke spanningen rondom Noord-Korea als voornaamste verklaring. Amerika zei woensdagavond in een spoedzitting van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties dat militair ingrijpen niet is uitgesloten. 

Voor elke dollar kregen beleggers donderdag halverwege de ochtend 113,35 Japanse yen, waarmee de Amerikaanse munt weer wat terrein won, nadat het muntpaar eerder even onder de 113,00 dook.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.