Wall Street beweegt richting lagere opening

Redactie ABM Financial News - 6 juli 2017, 14:54

Oplopende spanning Noord-Korea drukt sentiment.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen donderdag af op een lagere opening. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteren ruim een half uur voor de openingsbel tot 0,4 procent in het rood. Die op de Nasdaq daalden zelfs 0,8 procent.

Wall Street sloot woensdag hoger, nadat de publicatie van de notulen van de laatste bijeenkomst van de Federal Open Market Committee weinig effect sorteerde. "De notulen lieten een toenemende verdeeldheid binnen de Federal Reserve zien over de [zwakke] inflatie en het effect op toekomstige besluiten van de centrale bank", zie marktanalist Ipek Ozkardeskaya van London Capital Group.

"De Amerikaanse centrale bank is verdeeld over de timing van het afbouwen van haar balans, en over de redenen waarom de inflatie op haar huidige niveau staat", voegde beleggingsstrateeg Luke Bartholomew van Aberdeen Asset Management. "De markten zijn niet veel wijzer geworden van de notulen", aldus Bartholomew.

Daarnaast volgt de markt met argusogen de ontwikkelingen rond Noord-Korea. Tijdens een spoedvergadering van de VN-Veiligheidsraad donderdag pleitte Washington voor de aanscherping en uitbreiding van de bestaande sancties tegen het land, nadat Pyongyang eerder deze week een intercontinentale ballistische raket testte. De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley waarschuwde tevens dat Washington bereid is militair geweld te gebruiken als het land doorgaat met het perfectioneren van een wapen waarmee de Verenigde Staten bereikt kan worden.

In Europa was sprake van een negatief sentiment, met een verlies van 1,1 procent voor de breed samengestelde STOXX Europe 600 index. De stemming is donderdag in Europa nerveus voorafgaand aan de G20 top in Hamburg die vrijdag begint en vanwege de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en Washington. Verder liep het rendement op Duitse tienjarige obligatieleningen voor het eerst sinds begin 2016 op tot 0,5 procent.

De Aziatische beurzen bewogen vanochtend verdeeld. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,4 procent tot 19.994,06 punten en de Chinese Shanghai Composite steeg 0,2 procent op 3.212,44 punten.

Uit cijfers van loonstrookjesverwerker ADP bleek vanmiddag dat de werkgelegenheid in de Verenigde Staten in juni minder hard is gestegen dan de maand ervoor en bovendien minder hard dan verwacht. Het aantal banen in de niet-agrarische private sector steeg met 158.000 stuks, terwijl de markt rekende op een groei van circa 180.000 banen.

Marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets sprak van een negatieve verrassing, die de dollar onder druk zette. De publicatie is volgens de analist geen goede voorbode voor de publicatie van het Amerikaans banenrapport vrijdag.

Tevens werd bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 1 juli is gestegen met 4.000 tot 248.000 aanvragen.

Het tekort op de Amerikaanse handelsbalans is in mei gedaald naar 46,51 miljard dollar van 47,59 miljard dollar in april. Economen rekenden vooraf op een tekort van 46,2 miljard dollar.

Later op de dag publiceren Markit Economics en ISM hun respectieve inkoopmanagersindexen voor de dienstensector van juni.

Olie noteerde donderdag in het groen, voorafgaand aan de publicatie van de wekelijkse Amerikaanse olievoorraden door de Energy Information Administration. Een augustus-future West Texas Intermediate steeg 1,6 procent tot 45,86 dollar, terwijl een september-future Brent 1,5 procent duurder werd op 48,51 dollar.

De euro/dollar noteerde een half uur voor de opening in New York op 1,1386. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1353 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1351 op de borden.

Bedrijfsnieuws

General Electric daalde in de elektronische handel voorbeurs 1,8 procent, nadat de mededingsautoriteiten van de Europese Unie oordeelden dat GE de toezichthouder mogelijk heeft misleid bij de beoordeling van de overname van LM Wind Power ter waarde van 1,65 miljard dollar.

Tesla verloor 3,1 procent, nadat de Model S van de elektrische autoproducent naast het net viste bij de toekenning van de Top Safety Award van het Insurance Institute for Highway Safety. Woensdag stond het aandeel ook al onder druk, na tegenvallende verkoopcijfers.  

L Brands daalde 7,8 procent, nadat de moedermaatschappij van Victoria's Secret over juni een 6 procent lagere omzet rapporteerde.

Costco Wholesale steeg 2,1 procent, nadat de retailer sterke omzetcijfers over juni publiceerde.

Slotstanden

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,2 procent hoger op 2.432,54 punten. De Dow Jones index eindigde vlak op 21.478,17 punten en technologiebeurs Nasdaq steeg 0,7 procent tot 6.150,86 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.