AkzoNobel nog niet af van Elliott

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 10:22

Opnieuw gang naar de rechter.

(ABM FN-Dow Jones) Elliott Advisors sleept AkzoNobel opnieuw voor de rechter. Dit bleek vrijdag uit een persbericht die de activistische aandeelhouder publiceerde.

Via een kort geding wil Elliott een aandeelhoudersvergadering afdwingen om te stemmen over het vertrek van Antony Burgmans, de voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel.

Elliott stelde in het persbericht dat het samen met "affiliates" een belang van ongeveer 9,5 procent in AkzoNobel heeft.

"AkzoNobel kampt met een serieus gebrek aan vertrouwen tussen zijn aandeelhouders en de leiding van de onderneming", zo schreef Elliott.

Volgens een onderzoek van de activistische aandeelhouder heeft 21 procent van de aandeelhouders geen vertrouwen in de top van AkzoNobel, en zou slechts 4 procent dat wel hebben. Daarnaast is bijna een derde van de aandeelhouders niet tevreden over hoe het proces met bieder PPG Industries is verlopen. Slechts 0,2 procent is volgens Elliott wel tevreden met hoe AkzoNobel dit afhandelde.

AkzoNobel was eerder niet bereid om gehoor te geven aan het verzoek van Elliott om een aandeelhoudersvergadering te beleggen met als agendapunt de positie van Burgmans. De Amsterdamse Ondernemingskamer was van mening dat AkzoNobel ook niet verplicht was tot een dergelijke bijeenkomst.

"Toen heeft de Ondernemingskamer aangegeven op een later tijdstip te behandelen of het verzoek van Elliott gerechtvaardigd zou zijn om verder onderzoek te doen naar het gevoerde beleid bij het afwijzen door AkzoNobel van het overnamevoorstel van PPG Industries. Die vervolgbehandeling zal nu op 20 september plaatsvinden, nadat is vastgesteld dat dit een voor alle partijen acceptabele datum is", zei directiewoordvoerster Diana Abrahams afgelopen woensdag nog tegen ABM Financial News.

Elliott, gesteund door een aantal andere aandeelhouders, wil in september het beleid van en het vertrouwen in het bestuur van het verf- en chemieconcern aan de orde stellen in relatie tot de wijze waarop de afwijzingen van de overnamevoorstellen van de Amerikaanse sectorgenoot PPG Industries tot stand zijn gekomen.

Het aandeel AkzoNobel won vrijdag 0,2 procent tot 77,56 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

15 minuten geleden - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

54 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs weer onder druk

Focus op bijeenkomst OPEC in Sint Petersburg.

1 uur geleden - Lees verder

Dure euro slurpt bijna hele weekwinst AEX op

Milde woorden Draghi niet overtuigend.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AKZO NOBEL toevoegen aan uw watchlist 76,01 -2,24% -1,74 77,75