Amerikaanse futures wijzen op vrijwel vlakke opening

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 13:00

Banenrapport item van de dag.

(ABM FN-Dow Jones) De futures op de Dow Jones en de S&P 500 duiden vrijdag op een vrijwel vlakke opening voor Wall Street. De openingsindicatie voor de Nasdaq lag op een winst van circa 0,2 procent.

Item van de dag is het Amerikaanse banenrapport dat vanmiddag verschijnt. Gemiddeld wordt gerekend op een groei van de werkgelegenheid met circa 170.000 banen. Alles onder de 150.000 wordt sowieso gezien als teleurstelling, denken marktkenners.

Donderdag viel de voorbode van de Amerikaanse overheidscijfers, het ADP banenrapport, al teleurstellend uit, met een groei van slechts 158.000 banen. 

Marktanalist Naeem Aslam van Think Markets wees erop dat de lat vrij laag ligt voor het officiële banenrapport. "Enerzijds kan het daardoor alleen maar meevallen, maar aan de andere kant zou een banencijfer dat lager is dan verwacht voor een enorm negatief sentiment kunnen zorgen", voorspelde de marktvorser. 

Oplopende rentes in Europa, Amerika en Azië zorgen ondertussen voor koersdruk. Het rendement op tienjarige Duitse leningen steeg vrijdag door en de Amerikaanse variant liep ook verder op, naar 2,370 procent, wat het hoogste niveau in bijna twee maanden is.

"Beleggers lijken zich voor te bereiden op het vooruitzicht van minder monetaire stimulering", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Het is nog niet zeker of de centrale banken de daad ook bij het woord voegen", benadrukte de marktvorser.

Naast rentevrees spelen ook geopolitieke zorgen de markten parten en zullen beleggers dan ook kijken naar het nieuws rondom de G20-top in het Duitse Hamburg, waar onder meer over Noord-Korea wordt gesproken.

Olie stond vrijdag weer onder druk, met een daling van de prijs met 2,5 procent op 44,38 dollar. Donderdag sloot de augustus-future op een vat West Texas Intermediate nog circa een procent hoger na een sterke daling van de Amerikaanse olievoorraden, met ruim 6 miljoen vaten. 

De prijs van zilver ging tijdens de Aziatische handel even met 10 procent onderuit, via een zogenoemde 'flash crash' die vermoedelijk een technische reden had. Rond lunchtijd noteerde de zilverprijs ongeveer een procent lager terwijl de goudprijs 0,2 procent daalde.

De euro/dollar noteerde rond lunchtijd op 1,1412 en daarmee iets onder de koers rond het sluiten van Wall Street gisteravond. De grens van 1,14 dollar werd donderdag weer doorbroken vanwege het idee dat de ECB zijn monetaire beleid zal gaan inperken.

Stijgers en dalers

Microsoft kan op aandacht rekenen nadat donderdagavond bekend werd dat men banen gaat schrappen bij zijn verkoopteams wereldwijd. het zou gaan om minder dan tien procent van het totale mondiale personeelsbestand van ruim 120.000 werknemers. In de voorbeuershandel steeg het aandeel krap een half procent.

Tesla kreeg een omvangrijk energieproject in Australië toegekend. De fabrikant van elektrische voertuigen gaat een groot opslagsysteem bouwen voor windenergie. Donderdag daalde het aandeel nog ruim 5 procent maar vrijdag was sprake van herstel van zo'n 2 procent.

Campbell Soup kondigde aan Pacific Foods voor 700 miljoen dollar in contanten over te nemen. In het aandeel Campbell Soup werd voorbeurs nog niet gehandeld.

Slotstanden Amerika

De aandelenmarkten in Amerika zijn donderdag lager gesloten. De S&P 500 index eindigde 0,9 procent lager op 2.409,75 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 21.320,04 punten en de Nasdaq kwam met een slotstand van 6.089,46 punten, 0,1 procent lager uit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

11 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

17 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

55 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.