Athene ontvangt nog eens 8,5 miljard euro

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 16:08

Stabiliteitsfonds ESM keurt derde tranche goed.

(ABM FN-Dow Jones) Het Europees Stabiliteitsmechanisme ESM heeft vrijdag de goedkeuring gegeven aan de uitkering van de derde tranche leningen van 8,5 miljoen euro aan Griekenland. Dit meldde het ESM vrijdag.

"De beslissing van vandaag laat zien dat Griekenland de nodige hervormingen heeft afgerond in dit stadium", zei directeur Klaus Regling van het ESM in een toelichting op het besluit om de miljarden vrij te geven.

De eerste uitbetaling onder deze tranche bedraagt 7,7 miljard en zal naar verwachting al aanstaande maandag uitbetaald worden.

Na 1 september zal Griekenland waarschijnlijk opnieuw 0,8 miljard euro uitgekeerd krijgen om achterstallige schulden af te lossen, onder voorbehoud dat het land "significante" vooruitgang blijft boeken met het aflossen van achterstallige schulden met eigen middelen.

Inclusief de vrijdag goedgekeurde uitbetaling heeft Griekenland 39,4 miljard euro ontvangen van de totaal beschikbare 86 miljrd euro. Samen met het EFSF, het tijdelijke noodfonds, is er echter al 181,2 miljard euro richting Athene gevloeid.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.