Beursblik: verrassende afwijzing Sligro

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 09:23

NIBC ziet wel complicerende factor bij verkoop Emte.

(ABM FN-Dow Jones) Het verrast dat Sligro Food Group niet bereid is met Jumbo te praten over een eventuele verkoop van de Emté supermarkten. Dit stelde analist John David Roeg van NIBC vrijdag.

De analist wees er op dat Sligro al meer dan tien jaar kampt met een te kleine, matig winstgevende en niet groeiende tak Foodretail. Roeg denkt dat Jumbo samen met vermoedelijk Plus bereid zal zijn circa 300 miljoen euro, dat wil zeggen 0,35 keer de omzet over 2016, te betalen. Wel zullen de kopers vervolgens nog eens een half miljoen tot een miljoen per winkel moeten investeren voor een succesvolle ombouw.

Met de verkoopopbrengst kan Sligro volgens NIBC investeren in de groei van Foodservice en een moeilijk ombouwproces van de eigen supermarkten ontlopen.

Complicerende factor in het verhaal is volgens Roeg echter dat Sligro via de Emté supermarkten profiteert van de inkoopvoordelen via Superunie, de inkooporganisatie waarbij het is aangesloten. Afgelopen jaar kochten de takken Foodservice en Foodretail bijna de helft van hun inkopen in via Superunie, aldus de marktvorser. Na een verkoop denkt Sligro volgens Roeg wel lid te kunnen blijven van Superunie, maar doordat het een kleinere afnemer wordt, zullen bepaalde voordelen wel wegvallen, vermoedt de analist. Dit zal wat druk zetten op de marges van Foodservice, voorziet Roeg.

NIBC heeft een Neutraal advies op Sligro Food Group met een koersdoel van 39,00 euro. Vrijdag noteerde het aandeel 0,3 procent lager op 39,00 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos wint opnieuw.

10 minuten geleden - Lees verder

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

54 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
SLIGRO F... toevoegen aan uw watchlist 39,05 -1,26% -0,50 39,55