Correctie: beursblik: Amerikaanse economie blijft gestaag banen creeren

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 15:18

Loongroei valt tegen.

(ABM FN-Dow Jones) Uit het maandelijkse banenrapport bleek dat de Amerikaanse economie blijft groeien, maar de loongroei viel tegen. Dit zei marktanalist Stefan Koopman van Rabobank in een eerste reactie tegen ABM Financial News.

In juni zijn er 222.000 nieuwe banen bij gekomen, terwijl er was gerekend op ongeveer 179.000 banen. "Bovendien waren er positieve revisies over de voorgaande maanden. Dit laat zien dat de Amerikaanse economie gestaag blijft groeien en dat er veel ruimte op de arbeidsmarkt is", zei Koopman.

De groei van 138.000 banen in mei werd opwaarts bijgesteld tot 152.000. Voor april ging het cijfer van 174.000 omhoog naar 207.000.

Loongroei blijft achter

Minder positief was volgens Koopman dat de loongroei achterblijft. Het gemiddelde uurloon steeg met 0,04 dollar tot 26,25 dollar. "Dat valt wat tegen, al is het wel binnen de lijn van onze verwachtingen. Amerika heeft net als in de rest van de wereld last van een lage productiviteitsgroei. Bedrijven hebben daarom geen reden om meer loon te betalen. De groei van de economie moet doorzetten voordat de lonen omhoog gaan", stelde de marktanalist.

Yields op Amerikaanse Treasury's gingen omlaag in reactie op het rapport, terwijl de dollar licht verzwakte tegenover de euro. Voor verschijning van de cijfers noteerde het valutapaar op 1,1410 en daarna op circa 1,1425.

Het feit dat de lonen niet hard groeien geeft volgens Koopman de duiven binnen de Federal Reserve meer ammunitie om een afwachtende houding aan te nemen met het verhogen van de rente. "De inflatie zal niet zo snel oplopen", zei Koopman. De verwachting van de markt voor nog een renteverhoging dit jaar is iets gedaald. Voor het rapport was dit 55 procent en daarna 52 procent. Er wordt algemeen verwacht dat als de rente omhoog gaat, dit in december zal gebeuren en niet in september.

Correctie: om juiste bijstelling aan te geven voor de maand april.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

21 juli 2017, 22:14 - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

21 juli 2017, 22:09 - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

21 juli 2017, 21:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.