Olieprijs lager gesloten

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 20:50

Prijs vat olie op weekbasis bijna 4 procent lager.

(ABM FN-Dow Jones) De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag lager gesloten, nadat het optimisme over de daling van de Amerikaanse ruwe olievoorraden vervloog.

Op weekbasis sloot de prijs voor een vat ruwe olie bijna 4 procent lager.

Uit cijfers van de Amerikaanse Energy Information Administration bleek donderdag dat de voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten in de week eindigend op 30 juni zijn gedaald met circa 6,3 miljoen vaten tot 502,9 miljoen vaten. De benzinevoorraden liepen terug met circa 3,7 miljoen vaten tot een totaal van 237,303 miljoen vaten, terwijl de voorraden stookolie en andere distillaten met ongeveer 1,9 miljoen vaten daalden tot 150,422 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg afgelopen week van 92,5 naar 93,6 procent.

De daling van de ruwe olievoorraden was pakweg drie keer hoger dan verwacht. Vooraf werd gerekend op een daling van 2,5 miljoen vaten. Uit de data bleek tevens dat de productie vorige week is gestegen tot bijna 9,34 miljoen vaten per dag, tegen 9,25 miljoen vaten per dag de week ervoor.

Daarmee was de productie vorige week 11 procent hoger dan in dezelfde periode een jaar eerder. De stijging van de olieprijs werd tevens teniet gedaan door de aanhoudende zorg dat de wereldwijde voorraden niet snel genoeg dalen, ondanks de productieverlaging van OPEC en andere grote producenten, waaronder Rusland.

Analisten meldden te verwachten dat de neerwaartse trend, die na een rally van anderhalve week woensdag tot een omslag leidde, op de korte termijn zal voortduren. "De rally na de data van het American Petroleum Institute en het EIA was misschien een stap te ver", aldus strateeg Warren Petterson van ING Bank.

Wereldwijd overheerst pessimisme aangezien de wereldwijde voorraden nog steeds boven het vijfjarige gemiddelde noteren, terwijl de hogere productie in de Verenigde Staten en Libië de effecten van de productieverlaging van OPEC doen vervliegen.

Ook oliekartel OPEC lijkt zich zorgen te maken over het aanhoudend overaanbod en de lage olieprijs. Volgens diverse afgevaardigden overweegt het kartel om Libië en Nigeria een productieplafond op te leggen. Het is juist de oplopende productie in Libië en Nigeria die de beoogde productieverlaging van 1,8 miljoen vaten per dag onder druk zet. Libië verhoogde de dagproductie van 0,4 miljoen naar 1,0 miljoen vaten en in Nigeria liep de productie op met 0,2 miljoen vaten tot 1,6 miljoen stuks, aldus cijfers van JBC.

De augustus-future voor een vat ruwe olie sloot vrijdag op de New York Mercantile Exchange 1,29 dollar ofwel 2,8 procent lager op 44,23 dollar. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street eindigt verdeeld

Home Depot onderuit na koerswijziging Sears

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst op verlies

Home Depot trekt Dow Jones index omlaag

50 minuten geleden - Lees verder

Olie valt terug na top

Handelaren blijven bezorgd over Libiƫ en Nigeria.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen sluiten lager

Hogere euro drukt aandelenmarkten.

3 uren geleden - Lees verder

Hogere resultaten voor Acomo

Dividend onveranderd.

4 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.