OPEC overweegt productieplafond Libie en Nigeria

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 14:28

Productieverlaging in gevaar door Afrikaanse leden.

(ABM FN-Dow Jones) Oliekartel OPEC overweegt om Libië en Nigeria een productieplafond op te leggen. Dit schreef The Wall Street Journal vrijdag op basis van uitspraken van afgevaardigden van het kartel.

Het is juist de oplopende productie in Libië en Nigeria die de beoogde productieverlaging van 1,8 miljoen vaten per dag onder druk zet. Libië verhoogde de dagproductie van 0,4 miljoen naar 1,0 miljoen vaten en in Nigeria liep de productie op met 0,2 miljoen vaten tot 1,6 miljoen stuks, aldus cijfers van JBC.

"Nigeria is duidelijk een zorg aan het worden", zei een van delegatieleden uit de Arabische wereld. Diverse andere leden sloten zich bij deze woorden aan.

Volgens Olivier Jakob van Petromatrix zijn Libië en Nigeria duidelijk schuldig aan het uitblijven van een verdere prijsstijging. "Met het herstel in Nigeria en Libië, ligt de huidige productie van OPEC erg dichtbij het gemiddelde over 2016", zei Jakob.

Maar niet alleen de twee Afrikaanse landen zijn debet aan de voor OPEC teleurstellende prijsontwikkeling. Jakob wees ook op de steeds hogere Amerikaanse productie. Daarbij stijgt de vraag naar olie wel, maar in een lager tempo dan in de voorgaande jaren.

Rusland gaf vrijdag een verklaring af, waarin het refereerde aan extra maatregelen, zonder expliciet Libië en Nigeria te noemen.

Olie werd vrijdag goedkoper. Een augustus-future op een vat West Texas Intermediate daalde 2,3 procent naar 44,48 dollar en een vat Brent met levering in september daalde 2,1 procent naar 47,11 dollar.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

6 uren geleden - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Groen heeft nipt de overhand.

Gisteren - Lees verder

General Electric gebeten hond op lichtrood Wall Street

S&P 500 en Nasdaq op weekbasis in de plus.

Gisteren - Lees verder

Wall Street neemt gas terug

Zwakke resultaten voor General Electric.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.