Update: overnamegerucht zet koers Refresco hoger

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 17:01

PAI zou opnieuw willen bieden.

(ABM FN-Dow Jones) De koers van Refresco Group schoot vrijdag tegen het einde van de handelsdag omhoog. Persbureau Bloomberg meldde op basis van bronnen dat het Franse private equity bedrijf PAI Partners van plan is een nieuw bod uit te brengen op de Nederlandse bottelaar van ruim 1,6 miljard euro.

Volgens een woordvoerder van Refresco is er geen bod ontvangen. Als er een bod komt, dan zal Refresco daar serieus naar kijken. Buiten een opmerking dat de bottelaar geen constructie heeft opgetuigd om overnames af te weren, wilde de zegsvrouw niet ingaan op marktspeculaties.

In april werd een ongevraagd en niet-bindend bod van PAI door Refresco afgewezen. PAI bood volgens Refresco op 6 april 2017 in totaal 1,4 miljard euro in contanten voor de 81,2 miljoen uitstaande aandelen, wat een bod per aandeel betekent van ongeveer 17,29 euro betekende.

"Refresco Group heeft PAI laten weten dat de voorwaarden geen verder onderzoek behoeven", aldus de bottelaar in april.

Analist Richard Withagen van Kepler Cheuvreux zei toen al dat de interesse van PAI in Refresco daarmee niet weg was, mede gelet op het kasstroomprofiel, het sterke management en de acquisitiemogelijkheden van de bottelaar.

Ook analist Alan Vandenberghe van KBC Securities sloot toen een nieuw bod van PAI niet uit, waarbij ook interesse van andere investeerders op de loer zou liggen.

Het aandeel Refresco Group steeg vrijdag 3,5 procent naar 18,13 euro.

Update: om meer informatie en reactie Refresco toe te voegen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Outokumpu verrast niet na winstwaarschuwing

Kwartaalresultaten wel fors gestegen op jaarbasis.

40 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: Barclays verlaagt koersdoel Gemalto fors

Markten voor Payment en SIM veel sneller verslechterd dan Britse bank verwachtte.

41 minuten geleden - Lees verder

Dekkingsgraad pensioenfondsen kruipt verder omhoog

Nog 37 procent heeft een te lage dekking.

57 minuten geleden - Lees verder

Update: Duits ondernemersvertrouwen groeit

Ifo index in juli boven verwachting.

59 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
REFRESCO... toevoegen aan uw watchlist 16,81 -2,15% -0,37 17,18