Valuta: wachten op banenrapport

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 09:51

Dollar kan verder verzwakken.

(ABM FN-Dow Jones) Op de valutamarkten zijn de ogen vrijdag voornamelijk gericht op het Amerikaanse banenrapport, nadat een tegenvallend ADP banenrapport op donderdag tot een stijging van de euro tegen de dollar zorgde.

Uit het private banenrapport kwam donderdag een groei in de niet-agrarische private sector naar voren van 158.000 stuks. De markt rekende op een groei van rond de 180.000 banen. Hierop verzwakte de dollar tegenover de euro. Het sentiment ten opzichte van de Amerikaanse munt werd ook gedrukt door oplopende spanningen tussen Amerika en Noord-Korea.

Het is de vraag of het ADP rapport een voorbode is van het maandelijks 'grote' banenrapport dat vrijdagmiddag verschijnt. Marktanalist Ron van der Does van IG verwacht van wel. "Het kan ook niet anders dat de sterke banengroei op een moment stabiliseert en wellicht wel minder krachtig wordt. Er zijn diverse indicatoren die wijzen op een afnemende groei in de Verenigde Staten en dat zal vroeg of laat zijn weerslag hebben op de banenmarkt", zei Van der Does.

Er wordt een stijging verwacht van 179.000 banen en elk cijfer dat onder de 150.000 uit zal komen zal als teleurstellend worden geïnterpreteerd volgens Van der Does en leiden tot meer druk op de dollar.

Omstreeks 10.00 uur noteerde de euro tegen de dollar op 1,1420.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

AT&T overtreft verwachtingen

Winst beter dan analisten hadden voorzien.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Galapagos grootste winnaar.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit hoger

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder

Wall Street op weg naar hoger slot

Bedrijfscijfers stuwen sentiment.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.