Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 7 juli 2017, 14:57

Banencijfers goed ontvangen.

(ABM FN-Dow Jones) Wall Street koerste vrijdag af op een hogere opening na een beter dan verwacht banenrapport. Rond de klok van drie uur stegen de futures op de S&P 500 index en de Dow Jones 0,2 procent en lag de openingsindicatie voor de Nasdaq op een winst van 0,5 procent.

Item van de dag is het Amerikaanse banenrapport. In juni nam de werkgelegenheid in de Verenigde Staten toe met 222.000 banen. Gemiddeld werd gerekend op een groei van circa 175.000 banen. Verder steeg de werkloosheid licht, van 4,3 naar 4,4 procent en kwam het gemiddelde uurloon in juni op maandbasis 0,2 procent hoger uit.

"Het is een sterk banenrapport, maar het is goed om te onthouden dat het rapport in deze periode veel rugwind krijgt vanwege de zomerbanen", zei marktanalist Naeem Aslam van Think Markets. Hij wees er verder op dat de lat na het tegenvallende ADP-rapport bovendien laag lag en noemde de loongroei teleurstellend. Zonder loongroei zijn verdere renteverhogingen niet zo vanzelfsprekend meer, aldus Aslam.

De euro/dollar noteerde na het banenrapport 1,1425, tegen 1,1410 voor het verschijnen van de cijfers. 

Oplopende rentes in Europa, Amerika en Azië kregen ook de aandacht. Het rendement op tienjarige Duitse leningen steeg richting de 0,60 procent en de Amerikaanse variant liep ook verder op, naar 2,370 procent, wat het hoogste niveau in bijna twee maanden is.

"Beleggers lijken zich voor te bereiden op het vooruitzicht van minder monetaire stimulering", zei marktanalist Craig Erlam van Oanda. "Het is nog niet zeker of de centrale banken de daad ook bij het woord voegen", benadrukte de marktvorser.

Verder houdt de markt zijdelings het nieuws rondom de G20-top in het Duitse Hamburg in de gaten. Daar spreken wereldleiders onder meer over de problemen rond Noord-Korea.

Olie stond vrijdag weer onder druk, met een daling van de prijs met 2,0 procent op 44,57 dollar. Donderdag sloot de augustus-future op een vat West Texas Intermediate nog circa een procent hoger na een sterke daling van de Amerikaanse olievoorraden, met ruim 6 miljoen vaten. 

De prijs van zilver ging tijdens de Aziatische handel even met 10 procent onderuit, via een zogenoemde 'flash crash' die vermoedelijk een technische reden had. Rond de klok van drie uur noteerde de zilverprijs ongeveer een half procent lager terwijl de goudprijs stabiel noteerde.

Stijgers en dalers

Microsoft kon op aandacht rekenen nadat donderdagavond bekend werd dat men banen gaat schrappen bij zijn verkoopteams wereldwijd. Het zou gaan om minder dan tien procent van het totale mondiale personeelsbestand van ruim 120.000 werknemers. In de voorbeurshandel steeg het aandeel een half procent ten opzichte van de slotstand donderdag.

Tesla kreeg een omvangrijk energieproject in Australië toegekend. De fabrikant van elektrische voertuigen gaat een groot opslagsysteem bouwen voor windenergie. Donderdag daalde het aandeel nog ruim 5 procent maar vrijdag was sprake van herstel van zo'n 2 procent.

Campbell Soup kondigde aan Pacific Foods voor 700 miljoen dollar in contanten over te nemen. In het aandeel Campbell Soup werd vrijdag voorbeurs nog niet gehandeld.

Slotstanden Amerika

De aandelenmarkten in Amerika zijn donderdag lager gesloten. De S&P 500 index eindigde 0,9 procent in de min op 2.409,75 punten, de Dow Jones index verloor 0,7 procent op 21.320,04 punten en de Nasdaq kwam met een slotstand van 6.089,46 punten, 0,1 procent lager uit.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

22 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

52 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.