Cijferseizoen gaat langzaamaan van start

Redactie ABM Financial News - 9 juli 2017, 14:17

Inflatiecijfers en oliemarkt belangrijkste componenten handelsweek.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers kunnen zich voorzichtig gaan opmaken voor het begin van het cijferseizoen, hoewel de nadruk komende week toch vooral zal liggen op enkele macro-economische publicaties en de ontwikkelingen in de oliemarkt.

De AEX was afgelopen week goed voor een half procent winst. Berichtgeving van zowel de Amerikaanse Federal Reserve als de Europese Centrale Bank bevestigden volgens econoom Maarten Leen van ING het beeld dat de monetaire omgeving geleidelijk steeds minder ruim zal worden. Voor het eerst sinds begin 2016 kwam de Duitse tienjaarsrente weer boven de 0,5 procent uit.

In dat opzicht is het goed komende week de nieuwste inflatiecijfers in de gaten te houden. Donderdag staan er in enkele grote Europese landen de consumentenprijzen op de rol, op vrijdag gevolgd door die in de Verenigde Staten, terwijl China maandag al aftrapt met inflatiecijfers.

Verder zal de markt zeker uitkijken naar de woorden van voorzitter Janet Yellen van de Fed op woensdag en donderdag voor het Congres en naar het Beige Book van de Amerikaanse centrale bank op woensdagavond.

Ook de olieprijs, een belangrijke component van de inflatie, kan komende week weer in beweging komen. Halverwege de week staan de Amerikaanse olievoorraden op de agenda, evenals het maandrapport van oliekartel OPEC. Volgens berichtgeving van The Wall Street Journal is de oplopende productie van Libië en Nigeria een doorn in het oog van het oliekartel. Overwogen wordt de twee landen een productieplafond op te leggen.

Op donderdag volgt het maandrapport van energieagentschap IEA.

Hoewel in de loop van de week al enkele Amerikaanse bedrijven de boeken openen, lijkt vrijdag toch de echte aftrap van het cijferseizoen te worden met de kwartaalcijfers van Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo.

De Nederlandse bedrijfskalender bevat op maandag vervoerscijfers van Air France-KLM. Prijsvechters Ryanair en Easyjet maakten afgelopen week al bekend dat er in juni meer passagiers werden vervoerd. Er werden stijgingen geboekt van respectievelijk 12 en 11 procent.

Op vrijdag opent Beter Bed de boeken.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

OPEC en grote producenten komen bij elkaar in Sint Petersburg.

20 minuten geleden - Lees verder

MarketAxess kiest voor Amsterdam - media

Handelsplatform wil van onzekerheid af.

50 minuten geleden - Lees verder

Cijferseizoen Damrak op stoom

Ook rentebesluit Fed in verschiet.

12 uren geleden - Lees verder

WCM vergroot belang in Core Laboratories

Kapitaalbelang van ruim 6 procent.

Gisteren - Lees verder

Opnieuw winstwaarschuwing Gemalto

Miljoenenafschrijving in halfjaar vanwege verslechterde vooruitzichten op SIM markt.

21 juli 2017, 22:29 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 522,22 -0,77% -4,07 526,29
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 805,48 -1,90% -15,57 821,05
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 990,93 -2,06% -20,81 1.011,74