Verkoop Tesla in Hong Kong onderuit

Redactie ABM Financial News - 9 juli 2017, 15:04

Wegvallen stimulering zorgt voor implosie verkoopcijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De verkoop van Tesla in Hong Kong is volledig geïmplodeerd nadat een gunstige belastingregel voor elektrische auto's per 1 april is komen te vervallen.

In april werd er volgens een analyse door The Wall Street Journal van verkoopdata geen enkele Tesla Model S of X verkocht. In mei waren dit er slechts vijf.

In het eerste kwartaal van dit jaar werden er nog bijna 3.700 Tesla's verkocht. dat was flink meer dan de in de periode ervoor, en volgde op de aankondiging in februari dat de gunstige belastingregel zou komen te vervallen. In maart alleen al werden er dan ook bijna 3.000 Tesla's verkocht. In de tweede helft van 2016 waren dit er 1.506.

De terugval in de verkoop lijkt een signaal dat Tesla gunstige regelgeving hard nodig heeft. In een verklaring erkende de fabrikant van elektrische auto's dat dergelijke regelgeving inderdaad goed uitpakt, maar dat het commerciële model van de fabrikant "er niet van afhangt". Daarvoor wees het op de groei in China, waar de overheid geen stimulerend beleid voor voert. "Uiteindelijk, als mensen iets willen hebben, dan kopen ze het", zei Tesla.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Bayer verlaagt outlook hele boekjaar

Resultaten stellen teleur.

14 minuten geleden - Lees verder

Overnameprooi Philips krijgt goedkeuring FDA

Goedkeuring betreft Stellarex van Spectranetics.

26 minuten geleden - Lees verder

Geldhoeveelheid eurozone stijgt iets harder

Toename van 5,0 procent in juni.

29 minuten geleden - Lees verder

Deutsche Boerse roept twijfel op over winstdoel

Tweede kwartaal stelde teleur.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: robuuste kwartaalresultaten Shell

Winst overtreft verwachtingen ING ruimschoots.

38 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.