Apple presteert boven verwachting

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 22:52

Resultaten aangejaagd door verkopen iPad.

(ABM FN-Dow Jones) Apple heeft in het afgelopen kwartaal de omzet en winst in een hoger tempo zien stijgen dan waar analisten rekening mee hielden. Dit bleek dinsdag nabeurs met de publicatie van de resultaten van de fabrikant van onder meer de iPhone.

"We zijn trots om een sterk kwartaal te rapporteren, met een omzetgroei die versnelde en een recordomzet bij Diensten", zei CEO Tim Cook in een toelichting op de cijfers.

Apple boekte een omzet van 45,4 miljard dollar, tegenover 42,4 miljard dollar een jaar eerder. De fabrikant verwachtte een omzet van 43,5 miljard tot 45,5 miljard dollar te boeken. In alle regio’s zag Apple de omzet op jaarbasis stijgen, met uitzondering van China. Hier daalde de omzet met 10 procent tot 8,0 miljard dollar. Daarmee ziet Apple de omzet in China inmiddels al zes kwartalen op rij onder druk staan.

Er werden in het afgelopen kwartaal conform verwachting van analisten 41,0 miljoen iPhones verkocht. Verder werden er 11,4 miljoen iPads en 4,3 miljoen Mac books verkocht. Daarmee steeg de verkoop van iPhones met twee procent op jaarbasis, liepen de verkopen van iPads zelfs met 15 procent op en steeg de verkoop van de Mac books met een procent. 

De brutomarge lag op bijna 38,5 procent. Door de fabrikant werd vooraf gerekend op 37,5 tot 38,5 procent.

De nettowinst van Apple steeg op jaarbasis van 7,8 miljard naar 8,7 miljard dollar. Daarmee presteerde Apple beter dan de markt had voorzien. Analisten geraadpleegd door Factset rekenden namelijk op een nettowinst van 8,2 miljard dollar op een omzet van 44,89 miljard dollar.

Het dividend werd door Apple vastgesteld op 0,63 dollar per aandeel. 

Outlook

Voor het lopende kwartaal voorziet Apple een omzet van 49 miljard tot 52 miljard dollar met een brutomarge van 37,5 tot 38,0 procent. 

Het aandeel Apple sloot dinsdag in de reguliere handel 0,9 procent hoger op 150,05 dollar. In de elektronische handel nabeurs steeg het aandeel met 5,1 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

48 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.