Australische centrale bank handhaaft rente

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 06:53

Rente ongewijzigd op historisch laag niveau van 1,50 procent.

(ABM FN-Dow Jones) De Australische bank heeft de rente dinsdag gehandhaafd op het historisch lage niveau van 1,50 procent. Dit maakte The Reserve Bank of Australia dinsdag bekend.

"De vooruitzichten voor de Australische economie zijn grotendeels onveranderd. In de komende jaren is de algemene verwachting dat de economie jaarlijks met zo'n 3 procent groeit."

Volgens de RBA waren recente inflatiecijfers redelijk conform verwachting en zal de inflatie aantrekken naar mate de economische groei dat doet. Hogere prijzen voor elektriciteit en tabak zullen de inflatie ondersteunen, verwacht de centrale bank.

De waardestijging van de Australische dollar ten opzichte van zijn Amerikaanse evenknie kan evenwel druk zetten op de economie in Australië en de inflatie ontwikkeling, waarschuwde de RBA.

Verder lijken de mondiale economische omstandigheden te blijven verbeteren, hoewel onzekerheden blijven, aldus de centrale bank.

Vorige week benadrukte gouverneur Philip Lowe al dat de Australische centrale bank niet van plan is om van koers te veranderen in lijn met mondiale centrale banken als die in Europa, Canada en Amerika of vanwege recente zwakke inflatiecijfers in eigen land. Volgens Lowe zal de Australische centrale bank geduld hebben als het gaat om de ontwikkeling van de inflatie en de rentes in de tussentijd laag houden.

Uit cijfers bleek vorige week dat de kerninflatie in Australië in het tweede kwartaal op 0,5 procent is uitgekomen. Op jaarbasis stegen de consumentenprijzen in het tweede kwartaal met 1,8 procent.

Later deze week komt de centrale bank van Australië met zijn zogenoemde verklaring over het monetaire beleid. Die wordt elk kwartaal vrijgegeven.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

14 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

1 uur geleden - Lees verder

Europese beurzen overwegend lager gesloten

Markt maakt zich op voor Jackson Hole symposium.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.