Beursblik: DSM kan dividend sterk verhogen door verkoop Patheon belang

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 11:45

Theodoor Gilissen Bankiers zet koersdoel op 72 euro en handhaaft Aanbevolen advies.

(ABM FN-Dow Jones) Theodoor Gilissen Bankiers noemde de resultaten van DSM "stevig" en analist Joost van Beek is niet verrast door de verhoging van de outlook van een hoge enkelcijferige naar een dubbelcijferige groei van het EBITDA-resultaat.

De marktvorser zette het koersdoel van Onder Herziening naar 72,00 euro bij handhaving van een Aanbevolen advies. Het koersdoel wordt mede gesteund door de waarde van de drie te verkopen niet-kernactiviteiten.

Van Beek wees er in zijn rapport op dat de kaspositie van DSM voor het einde van dit jaar met 1,7 miljard dollar ofwel 8,15 euro per aandeel wordt gespekt door de verkoop van het resterende 33,5 procent belang in Patheon en hij verwacht dat dit zich zal vertalen in een dividendverhoging van 1,75 naar 1,95 euro per aandeel.

De analist voorziet in het tweede halfjaar een negatief effect als gevolg van lagere prijzen en scherpe concurrentie van Chinese producenten van vitamines en verwacht dat het hoge tempo van innovaties een drijvende kracht achter de omzetgroei zal blijven.

DSM is goed op weg met de invulling van de 2016-2018 doelstellingen, die ook gereflecteerd zijn in de verwachtingen van analisten, aldus Van Beek. Hij verwacht dat het concern in 2018 het acquisitiepad weer zal inslaan, omdat dan intern de organisatie een stuk efficiënter is en de financiële positie, mede met de opbrengst van Patheon, stevig zal zijn.

Op een groen Damrak noteerde het aandeel DSM dinsdag rond het middaguur 6,1 procent hoger op 66,19 euro. 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 63,47 0,00% 0,00 63,47