Beursblik: hogere omzet verwacht voor Takeaway.com

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 14:22

Maaltijdbezorger kende robuuste eerste jaarhelft, denkt UBS.

(ABM FN-Dow Jones) De omzet van Takeaway.com is in de eerste helft van 2017 naar verwachting gestegen, volgens analisten van UBS. 

De Zwitserse bank rekent op een omzet van 76,7 miljoen euro voor de online bezorgdienst van kant en klare maaltijden. In de eerste helft van 2016 kwam de omzet uit op 50,5 miljoen euro. Dit zou een omzetgroei betekenen van 52 procent, wat een versnelling zou zijn ten opzichte van de omzetgroei van 45 procent die in heel 2016 werd gerealiseerd.

Volgens de analisten waren de trends in het tweede kwartaal in Nederland en Polen "bijzonder gunstig" voor de maaltijdbezorger. Wel waren er signalen dat de concurrentie in Duitsland toeneemt. Beleggers zullen dan ook gespitst zijn op tekenen dat Takeaway.com aan marktaandeel wint bij de oosterburen. Al met al rekent UBS op een "robuuste" eerste jaarhelft voor Takeaway, zowel qua orders als omzet. 

In Nederland zouden de orders in het tweede kwartaal, met een stijging van 29 procent op jaarbasis, wel iets minder sterk zijn gestegen dan in het eerste kwartaal, toen de orders met 31 procent toenamen. Op kwartaalbasis zou de groei met een verwachte 7 procent juist iets beter zijn dan de groei van 4 procent in de eerste drie maanden van het jaar, verwacht UBS.

De brutomarge bij Takeaway.com is wel gedaald, verwachten de analisten, van 87 procent in de eerste helft van 2016 naar 84 procent in de eerste zes maanden van dit jaar. Volgens UBS stonden de marges onder druk vanwege de bezorgingskosten. 

Kijkend naar heel het jaar 2017 is UBS positiever over de omzetontwikkeling dan de marktconsensus van 160 miljoen euro. De Zwitsers rekenen op een jaaromzet in 2017 van meer dan 170 miljoen euro.

UBS heeft een koopadvies op Takeaway.com met een koersdoel van 48,00 euro. Het aandeel Takeaway.com steeg dinsdagmiddag 1,2 procent op 39,05 euro.

Woensdag voorbeurs verschijnen de halfjaarcijfers. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

58 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.