Beursblik: ING Bank boekt minder winst

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 13:36

Analisten rekenen op stabiele marges en verdere groei.

(ABM FN-Dow Jones) ING Groep zal woensdag vermoedelijk een lagere winst bij zijn bankbedrijf bekendmaken, omdat een aandelenbelang in Visa een jaar eerder met winst werd verkocht, maar analisten zijn wel optimistisch over de rentebaten. Dit blijkt uit een consensusverwachting van analisten die werd ingezien door ABM Financial News. 

De analisten vermoeden dat ING de rentemarge overeind wist te houden, ondanks het lage renteklimaat, ten opzichte van de 1,52 procent in het eerste kwartaal, door de spaarrentes geleidelijk te verlagen. Analist Matthias de Wit van KBC Securities vraagt zich wel af of ING dat nog lang kan volhouden.

De marktvorsers rekenen erop dat ING de sterke trend bij de fee-inkomsten wist door te zetten, omdat steeds meer Europese internetspaarders ook hun betaalrekening via de Nederlandse onlinebank laten lopen. Zulke primaire klanten nemen vaak andere producten af die extra inkomsten opleveren. De fee-inkomsten stegen op jaarbasis met 5 procent tot 641 miljoen euro, verwachten de analisten. Dat ze bij de zakenbank lager zullen zijn dan in het sterke eerste kwartaal lijkt onvermijdelijk, volgens UBS.

De analisten zien de nettowinst bij het bankbedrijf dalen van 1,42 miljard tot 1,33 miljard euro. Het groepsresultaat stijgt naar verwachting een fractie tot 1,31 miljard euro, omdat de restanten van de verzekeringstak een jaar eerder 120 miljoen euro verlies leden. De onderliggende winst voor belastingen daalde vermoedelijk van 2,01 naar 1,84 miljard, mede omdat de bijdrage uit het belang in Visa verviel. De totale omzet daalde waarschijnlijk van 4,55 tot 4,32 miljard euro.

De bank zal de beloofde groei van het leningenboek met 3 tot 4 procent op jaarbasis opnieuw waarmaken, denken analisten, omdat er veel vraag is naar Structured Finance-transacties en de bank ook weer Nederlandse hypotheken met lange rentevaste periodes wil gaan afsluiten. 

De netto rentebaten stegen mogelijk met 1 procent van 3,27 miljard naar 3,37 miljard euro, dankzij de leningengroei. De kredietvoorzieningen waren in het eerste kwartaal erg laag, met 17 basispunten van de risicogewogen balans, en kunnen daarom weer wat oplopen, zoals naar de 38 basispunten van een jaar eerder. De analisten gaan gemiddeld uit van een toename van 133 miljoen naar 261 miljoen euro. 

De kernkapitaalratio van ING bleef naar verwachting stabiel op 14,5 procent. 

ING publiceert de cijfers woensdag voorbeurs. Het aandeel noteerde dinsdag 0,4 procent hoger op 15,88 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

Gisteren - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.