Beursblik: resultaten GrandVision zwakker dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 08:40

Koers dinsdag vermoedelijk onder druk.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten van GrandVision in het tweede kwartaal vielen nog meer tegen dan verwacht, en dat terwijl al was gewaarschuwd voor een ongunstige vergelijkingsbasis. Dit concludeerde analist Tijs Hollestelle van ING.

De omzet van 876 miljoen euro was 2,3 procent lager dan de consensus en 0,9 procent minder dan de raming van Hollestelle. Dit is teleurstellend, zelfs als er rekening mee wordt gehouden dat het afgelopen kwartaal minder werkdagen bevatte dan een jaar eerder vanwege de timing van Pasen. De vergelijkbare omzetgroei was 0,7 procent, minder dan de 0,9 procent waar ING op rekende, terwijl de consensus op 1,7 procent lag.

Het EBITDA resultaat viel ook tegen. Volgens Hollestelle was met name de grootste G4 divisie verantwoordelijk voor de achterblijvende resultaten. Behalve de timing van Pasen, waarop werd gerekend, gaf GrandVision geen verklaring, merkte Hollestelle op.

Hollestelle heeft een koopadvies op het aandeel met een koersdoel van 27,00 euro. Het aandeel GrandVision sloot maandag op 23,88 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
GRANDVISION toevoegen aan uw watchlist 21,35 -0,93% -0,20 21,55