Beursblik: sterke resultaten DSM

Redactie ABM Financial News - 1 augustus 2017, 08:57

KBC Securities gaat taxaties verhogen.

(ABM FN-Dow Jones) DSM heeft in het tweede kwartaal van 2017 weer solide cijfers afgeleverd met een gezonde autonome groei en verbeteringen op het gebied van efficiëntie. Dit schreef KBC Securities dinsdag in een reactie op de kwartaalcijfers.

Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBITDA) kwam 15 procent hoger uit op 376 miljoen euro en dit was beter dan de 358 miljoen euro die analist Wim Hoste voorzag en ook boven de marktconsensus van 355 miljoen euro. DSM verhoogde verder de outlook en verwacht nu een dubbelcijferige EBITDA-groei, waar eerder werd gerekend op een groei in de hoge enkelcijferige regionen. Volgens Hoste komt de nieuwe guidance overeen met zijn verwachtingen.

Volgens Hoste werden de resultaten ondersteund door extra kostenbesparingen van 40 miljoen euro, waarmee het totaal nu uitkomt op 150 miljoen euro in het eerste halfjaar. DSM hoopt tegen het eind van 2018 voor 250 miljoen tot 300 miljoen euro aan kosten te hebben bespaard.

In navolging van de tweede kwartaalcijfers en de verhoogde outlook zal Hoste zijn taxaties op DSM voor heel het jaar verhogen.

Hoste wees op het vermogen van DSM om kosten te besparen en noemde de brede portefeuille van DSM aantrekkelijk. KBC Securities handhaafde het Accumuleren advies en het koersdoel van 68,00 euro.

Het aandeel DSM sloot maandag 0,6 procent hoger op 62,38 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
DSM KON toevoegen aan uw watchlist 64,71 0,75% 0,48 64,23